Συνταγή για γάλα αμυγδάλου, πλούσιο σε ασβέστιο. Δεν περιέχει λακτόζη. Ιδανικό για vegans και για όσους νηστεύουν. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην μαγειρική για να αντικαταστήσει το ζωικό γάλα.

Ρίχνουμε την κούπα με τα αμύγδαλα σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε βραστό νερό και τα αφήνουμε να μουλιάσουν 2 με 3 λεπτά.
Βγάζουμε τα αμύγδαλα από το νερό.
Ξεφλουδίζουμε.
Τα αλέθουμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πούδρα.
Προσθέτουμε τρεις κούπες νερό. Μετράμε με την ίδια κούπα που μετρήσαμε πριν τα αμύγδαλα. Χτυπάμε στο μπλέντερ για 1 λεπτό.
Σουρώνουμε με μια λευκή πετσέτα ή τουλπάνι. (Η πετσέτα να είναι πλυμμένη με οικολογικό απορρυπαντικό χωρίς μαλακτικό ή άλλα χημικά.)
Για να κάνουμε το γάλα αμυγδάλου πιο εύγευστο μπορούμε να προσθέσουμε μέλι, κακάο ή να το αλέσουμε μαζί με μια μπανάνα.
Βαθμολογία:
Περιμένω τις εντυπώσεις σου στα σχόλια.
Υλικά
Οδηγίες
Ρίχνουμε την κούπα με τα αμύγδαλα σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε βραστό νερό και τα αφήνουμε να μουλιάσουν 2 με 3 λεπτά.
Βγάζουμε τα αμύγδαλα από το νερό.
Ξεφλουδίζουμε.
Τα αλέθουμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πούδρα.
Προσθέτουμε τρεις κούπες νερό. Μετράμε με την ίδια κούπα που μετρήσαμε πριν τα αμύγδαλα. Χτυπάμε στο μπλέντερ για 1 λεπτό.
Σουρώνουμε με μια λευκή πετσέτα ή τουλπάνι. (Η πετσέτα να είναι πλυμμένη με οικολογικό απορρυπαντικό χωρίς μαλακτικό ή άλλα χημικά.)
Για να κάνουμε το γάλα αμυγδάλου πιο εύγευστο μπορούμε να προσθέσουμε μέλι, κακάο ή να το αλέσουμε μαζί με μια μπανάνα.
Αφήστε μια απάντηση