Cheesecake με γιαούρτι χωρίς ψήσιμο. Μια ελαφριά εκδοχή του κλασσικού cheesecake.
Σε ένα μπρίκι λιώνουμε την μαργαρίνη σε χαμηλή φωτιά. Έπειτα βαζουμε λίγα λίγα τα μπισκότα στο multi μέχρι να γίνουν σκόνη. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μπισκότα με την λιωμένη μαργαρίνη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Στρώνουμε αυτό το μίγμα σε ένα μεσαίο πυρεξ και το πατάμε με το χέρι μας να ισιώσει μέχρι να γίνει σαν μια βάση, βάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο.
Χτυπάμε σε ένα μπολ για 3 - 4 λεπτά όλα τα υλικά για την κρέμα με την βοήθεια ενός μιξερ. (Μέχρι να ενωθεί καλά το ζαχαρούχο με το γιαούρτι.) Είναι πολύ βασικό η κρέμα μας να χτυπηθεί καλά μέχρι να πήξει, έπειτα την τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες.
Το μυστικό για ένα ωραίο cheesecake είναι να αφήσουμε την βάση και την κρέμα χώρια να παγώσουν στο ψυγείο για αρκετές ώρες, μπορούμε να το κάνουμε και απο την προηγούμενη μέρα.
Αφού παγώσουν ρίχνουμε την κρέμα πάνω από την βάση και την στρώνουμε με ένα κουτάλι να πάει παντού. Μπορούμε να σερβίρουμε με γλυκό φράουλα, βύσσινο ή ό,τι άλλο μας αρέσει.
Τα μπισκότα μας μπορούν να είναι digestive χωρίς ζάχαρη (με γλυκαντικά) και το γιαούρτι μας 2 %. Είναι μια πιο ελαφριά εκδοχή (Διαιτητικό cheesecake με γιαούρτι) που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το κλασσικό cheesecake.
Η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει και με τυρί κρέμα, απλά αντικαθιστούμε τα 500 γραμμάρια γιαούρτι με 500 γραμμάρια τυρί κρέμα.
Προσέχουμε να μην χτυπήσουμε πολύ ώρα τα υλικά διότι θα γίνει πολύ ρευστή η κρέμα του cheesecake.
Βαθμολογία:
Εγγραφή Για Νέες Συνταγές
Περιμένω τις εντυπώσεις σου στα σχόλια.
Υλικά
Οδηγίες
Σε ένα μπρίκι λιώνουμε την μαργαρίνη σε χαμηλή φωτιά. Έπειτα βαζουμε λίγα λίγα τα μπισκότα στο multi μέχρι να γίνουν σκόνη. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μπισκότα με την λιωμένη μαργαρίνη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Στρώνουμε αυτό το μίγμα σε ένα μεσαίο πυρεξ και το πατάμε με το χέρι μας να ισιώσει μέχρι να γίνει σαν μια βάση, βάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο.
Χτυπάμε σε ένα μπολ για 3 - 4 λεπτά όλα τα υλικά για την κρέμα με την βοήθεια ενός μιξερ. (Μέχρι να ενωθεί καλά το ζαχαρούχο με το γιαούρτι.) Είναι πολύ βασικό η κρέμα μας να χτυπηθεί καλά μέχρι να πήξει, έπειτα την τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες.
Το μυστικό για ένα ωραίο cheesecake είναι να αφήσουμε την βάση και την κρέμα χώρια να παγώσουν στο ψυγείο για αρκετές ώρες, μπορούμε να το κάνουμε και απο την προηγούμενη μέρα.
Αφού παγώσουν ρίχνουμε την κρέμα πάνω από την βάση και την στρώνουμε με ένα κουτάλι να πάει παντού. Μπορούμε να σερβίρουμε με γλυκό φράουλα, βύσσινο ή ό,τι άλλο μας αρέσει.
Ολγα αναφέρει:
Το έκανα χτες αλλά δυστυχώς έγινε πολύ ρευστό και το χτύπησα πάρα πολύ ώρα ! Έβαλα ακριβώς τα γραμμάρια !
maricook αναφέρει:
Ευχαριστούμε για το σχόλιο.
Βάλατε στραγγιστό γιαούρτι; Τοποθετήσατε την κρέμα για 3 με 4 ώρες στο ψυγείo ώστε να σφίξει;
Αννη αναφέρει:
Το έχω κάνει είναι εξαιρετικό γλυκό! Μου έχει γίνει και εμένα ρευστό και έβαλα περισσότερο λεμόνι. Έγινε τέλειο!!!!!
Κε αναφέρει:
τι θα μπορούσαμε να βάλουμε αντί για ζαχαρούχο γάλα; γάλα κανονικό με ζάχαρη;
maricook αναφέρει:
Ευχαριστούμε για το σχόλιο.
Δεν θα έχει την ίδια υφή η κρέμα γιατί το ζαχαρούχο είναι αρκετό πηχτό. Ίσως κρέμα καρύδας με ζάχαρη, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει. Δοκιμάστε το αν θέλετε και πείτε μας εντυπώσεις.
Ευδοξία αναφέρει:
Το έφτιαξα ήταν νόστιμη η κρέμα αλλά επειδή δεν έσφιξε καλά ,έλιωσα 6g ζελατίνη Γιώτης σε μισό ποτήρι καυτό νερό και μισο ποτήρι ζαχαρουχο .προστέθηκαν στην κρύα από το ψυγείο κρέμα πολύ εύκολα . Ευχαριστώ!!!