Μια ωραία συνταγή για κοτόπιτα με πιπεριά Φλωρίνης και τυριά. Μπορείτε να την απολαύσετε σε γιορτινό ή Κυριακάτικο τραπέζι ή ακόμα και ως κυρίως πιάτο συνοδευμένο από μια σαλάτα. Είναι ιδανική για το γεύμα με το ταπεράκι στο γραφείο ή κολατσιό για το παιδί στο σχολείο.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι,το ελαιόλαδο,το αλάτι και το αυγό και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε την φαρίνα και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.
Σε μια επιφάνεια ανοίγουμε την μισή ζύμη ώστε να καλύψει το κάτω μέρος του ταψιού μας. Ανάβουμε τον φούρνο μας στον αέρα στους 170 βαθμούς να προθερμανθεί.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το στήθος κοτόπουλου να βράσει για 25 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά Φλωρίνης και το μπέικον και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Μόλις το κοτόπουλο βράσει και το ξεψαχνίσουμε το μεταφέρουμε σε ένα μπολ μαζί με όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε.
???? Tip – Μικρά μυστικά
- Για να ξεψαχνίσουμε εύκολα το κοτόπουλο, μπορούμε να το βάλουμε σε ένα βαθύ μπολ και με την βοήθεια ενός μίξερ χειρός να το κάνουμε σε λιγότερο από ένα λεπτό!
- Αν έχετε μικρά παιδιά και δεν τρώνε την πιπεριά, μπορείτε αφού την τσιγαρίσετε μαζί με το κρεμμύδι να τα βάλετε στο multi μαζί με λίγη κρέμα γάλακτος και να το πολτοποιήσετε.
Βαθμολογία:
Εγγραφή Για Νέες Συνταγές
Περιμένω τις εντυπώσεις σου στα σχόλια.
Υλικά
Οδηγίες
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι,το ελαιόλαδο,το αλάτι και το αυγό και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε την φαρίνα και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.
Σε μια επιφάνεια ανοίγουμε την μισή ζύμη ώστε να καλύψει το κάτω μέρος του ταψιού μας. Ανάβουμε τον φούρνο μας στον αέρα στους 170 βαθμούς να προθερμανθεί.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το στήθος κοτόπουλου να βράσει για 25 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά Φλωρίνης και το μπέικον και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Μόλις το κοτόπουλο βράσει και το ξεψαχνίσουμε το μεταφέρουμε σε ένα μπολ μαζί με όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε.
Αφήστε μια απάντηση