Εύκολη σπιτική συνταγή μαγειρικής για παστίτσιο. Μια πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για μπεσαμέλ που ακόμη και μια νέα μαγείρισσα μπορεί να την εκτελέσει.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και προσθέτουμε τον κιμά για να τον τσιγαρίσουμε . Προσπαθούμε με μια σπάτουλα να σπάσουμε τα χοντρά κομμάτια κιμά,μόλις πάρει χρώμα ρίχνουμε και το κρεμμύδι αφού πρώτα το έχουμε αλέσει στο multi.
Αφού έχουμε τσιγαρίσει και το κρεμμύδι σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί . Μόλις εξατμιστεί ,προσθέτουμε το καρότο ,την σάλτσα ντομάτας ,το υπόλοιπο ελαιόλαδο,ένα ποτήρι ζεστό νερό και όλα τα μπαχαρικά(εκτός από το αλάτι) καπακώνουμε το τηγάνι και σιγοβράζουμε τον κιμά σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να πιει τα υγρά του. Μόλις είναι έτοιμος προσθέτουμε και ατο αλάτι.
Ενώ ο κιμάς μας βράζει φτιάχνουμε την μπεσαμέλ μας . Σε μια κατσαρόλα χτυπάμε τρία αυγά καλά,προσθέτουμε το γάλα ,το αλεύρι και το βούτυρο(εγώ προτιμώ το ελαιόλαδο). Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με έναν αυγοδάρτη και βάζουμε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι της κουζίνας. Από την στιγμή που ανάβουμε το μάτι ανακατεύουμε συνεχώς την μπεσαμέλ μας μέχρι να πήξει. Όταν η μπεσαμέλ είναι έτοιμη αποσύρουμε από το μάτι, προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Καπακώνουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε στην άκρη.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 στον αέρα. Βράζουμε τα μακαρόνια μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνουμε . Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα ,τους ρίχνουμε λάδι,αλάτι και αν θέλουμε προσθέτουμε και την τριμμένη μυζήθρα.
Σε ένα μεσαίο ταψί ή πυρέξ στρώνουμε τα μισά μακαρόνια (πρέπει να είναι τόσα ώστε να καλύπτουν τον πάτο του ταψιού. Πάνω από τα μακαρόνια ρίχνουμε τον κιμά ,λίγο από το τριμμένο τυρί ,τα υπόλοιπα μακαρόνια και την μπεσαμέλ. Τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το τυρί μας.
Βαθμολογία:
Εγγραφή Για Νέες Συνταγές
Περιμένω τις εντυπώσεις σου στα σχόλια.
Υλικά
Οδηγίες
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και προσθέτουμε τον κιμά για να τον τσιγαρίσουμε . Προσπαθούμε με μια σπάτουλα να σπάσουμε τα χοντρά κομμάτια κιμά,μόλις πάρει χρώμα ρίχνουμε και το κρεμμύδι αφού πρώτα το έχουμε αλέσει στο multi.
Αφού έχουμε τσιγαρίσει και το κρεμμύδι σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί . Μόλις εξατμιστεί ,προσθέτουμε το καρότο ,την σάλτσα ντομάτας ,το υπόλοιπο ελαιόλαδο,ένα ποτήρι ζεστό νερό και όλα τα μπαχαρικά(εκτός από το αλάτι) καπακώνουμε το τηγάνι και σιγοβράζουμε τον κιμά σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να πιει τα υγρά του. Μόλις είναι έτοιμος προσθέτουμε και ατο αλάτι.
Ενώ ο κιμάς μας βράζει φτιάχνουμε την μπεσαμέλ μας . Σε μια κατσαρόλα χτυπάμε τρία αυγά καλά,προσθέτουμε το γάλα ,το αλεύρι και το βούτυρο(εγώ προτιμώ το ελαιόλαδο). Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με έναν αυγοδάρτη και βάζουμε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι της κουζίνας. Από την στιγμή που ανάβουμε το μάτι ανακατεύουμε συνεχώς την μπεσαμέλ μας μέχρι να πήξει. Όταν η μπεσαμέλ είναι έτοιμη αποσύρουμε από το μάτι, προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Καπακώνουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε στην άκρη.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 στον αέρα. Βράζουμε τα μακαρόνια μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνουμε . Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα ,τους ρίχνουμε λάδι,αλάτι και αν θέλουμε προσθέτουμε και την τριμμένη μυζήθρα.
Σε ένα μεσαίο ταψί ή πυρέξ στρώνουμε τα μισά μακαρόνια (πρέπει να είναι τόσα ώστε να καλύπτουν τον πάτο του ταψιού. Πάνω από τα μακαρόνια ρίχνουμε τον κιμά ,λίγο από το τριμμένο τυρί ,τα υπόλοιπα μακαρόνια και την μπεσαμέλ. Τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το τυρί μας.
Αφήστε μια απάντηση