Top
Γαύρος Φιλέτο Φούρνου σαν Τηγανητός pinit
Γαύρος Φιλέτο Φούρνου σαν Τηγανητός pinit
0 Προσθήκη στα Αγαπημένα

Γαύρος Φιλέτο Φούρνου σαν Τηγανητός

Δυσκολία: Για αρχάριους Χρόνος προετοιμασίας 30 mins Χρόνος μαγειρέματος 30 mins Συνολικός χρόνος 1 ώρα
Cooking Temp: 180  °C
Προτιμώτερη εποχή: Για όλες τις εποχές

Περιγραφή

Γαύρος στο φούρνο, σαν να τον έχεις τηγανίσει. Είναι ένας καλός τρόπος να πείσετε τα παιδιά να φάνε ψάρια. Ιδανική συνταγή για όσους κάνουν διατροφή.

Υλικά

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Καθαρίζουμε τον γαύρο από το κεφάλι και τα εντόσθια ή ζητάμε από τον ψαρά μας να μας τον καθαρίσει.

  2. Έπειτα παίρνουμε ένα ένα κομμάτι γαύρου και προσπαθούμε να τον ανοίξουμε με τα δάχτυλά μας για να φτάσουμε το κόκκαλο.

  3. Τραβάμε το κόκκαλο σιγά σιγά μέχρι να ξεκολλήσει τελείως από την σάρκα.

  4. Αφού επαναλάβουμε την διαδικασία για όλα τα κομμάτια γαύρου τα ρίχνουμε σε ένα σουρωτήρι και τα ξεπλένουμε καλά. Τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά.

  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 στον αέρα.

    Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι. Βουτάμε τον γαύρο μέσα και φροντίζουμε να αλευρωθεί καλά και από τις δυο πλευρές.

  6. Σε ένα μεγάλο ταψί στρώνουμε μια λαδόκολλα και της ρίχνουμε λίγο λαδάκι να πάει παντού.

    Παίρνουμε τον γαύρο και τον στρώνουμε στο ταψί και ψήνουμε για 15 λεπτά .

    Βγάζουμε το ταψί και γυρνάμε τον γαύρο από την άλλη πλευρά του ρίχνουμε λίγο λαδάκι και τον ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά.

  7. Σερβίρουμε με ρίγανη και λεμόνι.

Λέξεις κλειδιά: γαυρος στο φουρνο, γαυρος χωρις τηγανι

Φτιάξατε Αυτή Τη Συνταγή;

Ακολούθηστε το Maricookgr στο Instagram

Βάλτε mention @maricook ή κάντε tag το #maricookgr και θα την δείτε στον λογαριασμό μας!

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *