Εύκολη και αφράτη βασιλόπιτα.
Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο και το χτυπάμε για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέτουμε την ζάχαρη και χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε για άλλα 5 λεπτά.
Προθερμαινουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα.
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα μπαχαρικά, την βανίλια το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Σταδιακά ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν ανακατεύουμε.
Σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι διαμέτρου 28 εκατοστά ρίχνουμε το μείγμα μας και κρύβουμε το φλουρί μας.
Ψήνουμε για 50 λεπτά και βγάζουμε την πίττα για να ελέγξουμε αν έχει ψηθεί. Βυθίζουμε την λαμα ενος μαχαιριού στο κέντρο της πίτας, αν βγει καθαρή είναι έτοιμη αλλιώς συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 5 λεπτά.
Μόλις η βασιλόπιτα κρυώσει, διακοσμούμε με άχνη ζάχαρη.
???? Tip – Μικρά μυστικά
Το μυστικό για να βγει αφράτη η βασιλόπιτα μας είναι να έχουμε τα αυγά και το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και να χτυπήσουμε καλά το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει.
Για τον στολισμό μπορούμε αντί για ζαχαρόπαστα να χρησιμοποιήσουμε αμυγδαλόπαστα, την οποία μπορούμε να χρωματίσουμε με χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας μας.
Με την βοήθεια της άχνης ζάχαρης και ενός πλάστη απλώνουμε την αμυγδαλόπαστα κόβουμε με κουπάτ σε ότι σχήμα θέλουμε.
Βαθμολογία:
Εγγραφή Για Νέες Συνταγές
Περιμένω τις εντυπώσεις σου στα σχόλια.
Υλικά
Οδηγίες
Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο και το χτυπάμε για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέτουμε την ζάχαρη και χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε για άλλα 5 λεπτά.
Προθερμαινουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα.
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα μπαχαρικά, την βανίλια το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Σταδιακά ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν ανακατεύουμε.
Σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι διαμέτρου 28 εκατοστά ρίχνουμε το μείγμα μας και κρύβουμε το φλουρί μας.
Ψήνουμε για 50 λεπτά και βγάζουμε την πίττα για να ελέγξουμε αν έχει ψηθεί. Βυθίζουμε την λαμα ενος μαχαιριού στο κέντρο της πίτας, αν βγει καθαρή είναι έτοιμη αλλιώς συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 5 λεπτά.
Μόλις η βασιλόπιτα κρυώσει, διακοσμούμε με άχνη ζάχαρη.
Ευαγγελία αναφέρει:
Η πιο νόστιμη βασιλόπιτα…Μπράβο ????????✌✌
Λεωνιδας αναφέρει:
Την έκανα 2 φορές φέτος πολύ νόστιμη