Αρακάς λαδερός, μια συνταγή για ένα παραδοσιακό φαγητό της μεσογειακής διατροφής με λίγες θερμίδες και μεγάλη θρεπτική αξία.

Προσθέτουμε σε μια κατσαρόλα τον αρακά (αν βρούμε φρέσκο ακόμα καλύτερα), τα καρότα και τις πατάτες κομμένες σε ροδέλες. Το αλεσμένο κρεμμύδι και νερό μέχρι να σκεπαστεί ο αρακάς.
Προσοχή, δεν το παρακάνουμε με το νερό διότι τα λαχανικά θα βγάλουν το νερό τους. Μόλις αρχίσει το φαγητό να πάρει μια βράση το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά.
Μετά το 40 λεπτο προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τον χυμό ντομάτας.
Μόλις ο αρακάς είναι έτοιμος αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από την φωτιά.Σερβίρουμε με φέτα και ψωμί.
Βαθμολογία:
Εγγραφή Για Νέες Συνταγές
Περιμένω τις εντυπώσεις σου στα σχόλια.
Υλικά
Οδηγίες
Προσθέτουμε σε μια κατσαρόλα τον αρακά (αν βρούμε φρέσκο ακόμα καλύτερα), τα καρότα και τις πατάτες κομμένες σε ροδέλες. Το αλεσμένο κρεμμύδι και νερό μέχρι να σκεπαστεί ο αρακάς.
Προσοχή, δεν το παρακάνουμε με το νερό διότι τα λαχανικά θα βγάλουν το νερό τους. Μόλις αρχίσει το φαγητό να πάρει μια βράση το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά.
Μετά το 40 λεπτο προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τον χυμό ντομάτας.
Μόλις ο αρακάς είναι έτοιμος αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από την φωτιά.Σερβίρουμε με φέτα και ψωμί.
Αφήστε μια απάντηση