Top
Ζύμη Πίτσας
Ζύμη Πίτσας Συνταγή pinit

Ζύμη Πίτσας. Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για μια τραγανή και καλοψημένη πίτσα.

Ζύμη Πίτσας Συνταγή pinit
0 Προσθήκη στα Αγαπημένα

Ζύμη Πίτσας

Δυσκολία: Για αρχάριους Χρόνος προετοιμασίας 60 mins Χρόνος μαγειρέματος 25 mins Συνολικός χρόνος 1 ώρα 25 λεπτά
Cooking Temp: 200  °C Μερίδες: 1
Προτιμώτερη εποχή: Για όλες τις εποχές

Περιγραφή

Ζύμη Πίτσας. Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για μια τραγανή και καλοψημένη πίτσα.

Υλικά

Υλικά Για Την Ζύμη Πίτσας

Εκτέλεση

Για την ζύμη

  1. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το χλιαρό γάλα,την μαγιά και την ζάχαρη και ανακατεύουμε για λίγο.

    Προσοχή είναι πολύ σημαντικό το γάλα να είναι χλιαρό και όχι καυτό γιατί δεν θέλουμε να κάψει την μαγιά.
  2. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αυγό(αφού πρώτα το έχουμε χτυπήσει καλά) και ανακατεύουμε. Αρχίζουμε να προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε.

    Προσθέτουμε το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ωραία ζύμη που να ξεκολλάει απο το μπολ.

    Πάντα όταν ρίχνουμε αλεύρι σε μια συνταγή πρέπει να ξέρουμε ότι μπορεί να μην χρειαστεί όλο ή να χρειαστεί περισσότερο από αυτό που λέει η συνταγή. Για αυτό το ρίχνουμε σιγά σιγά. Το αλάτι το ρίχνουμε προς το τέλος γιατί δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με την μαγιά,σε αντίθεση με την ζάχαρη που την βάζουμε στην αρχή για να ενεργοποιήσει την μαγιά.
  3. Σκεπάζουμε την ζύμη με μια πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου μια ώρα μέχρι να φουσκώσει.
  4. Μόλις η ζύμη μας είναι έτοιμη την απλώνουμε σε ένα καλά λαδωμένο ταψί, βάζουμε τα υλικά της αρεσκείας μας και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για 25 λεπτά.
Λέξεις κλειδιά: ζυμι, ζυμι πιτσας, τραγανή ζύμη

Συχνές Ερωτήσεις

Επέκταση Όλων:
Πώς να φτιάξω ζύμη πίτσας;

Φτιάξτε ζύμη πίτσας με την συνταγή για ζύμη πίτσας;

Πώς να κάνω τη ζύμη πίτσας πιο μαλακή;

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να κάνετε τη ζύμη πίτσας πιο μαλακή, όπως η προσθήκη περισσότερου αλευριού ή η χρήση θερμότερης θερμοκρασίας για το ψήσιμο.

Πώς να κάνω τη ζύμη πίτσας πιο τραγανή;

Αν θέλετε να φτιάξετε μια ζύμη πίτσας που να έχει μια τραγανή κρούστα. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να κάνετε τη ζύμη πίτσας πιο τραγανή, όπως η χρήση λιγότερου αλευριού ή η χρήση ψυγείου για να κρυώσετε τη ζύμη πριν την ψήσετε.

Φτιάξατε Αυτή Τη Συνταγή;

Ακολούθηστε το Maricookgr στο Instagram

Βάλτε mention @maricook ή κάντε tag το #maricookgr και θα την δείτε στον λογαριασμό μας!

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *