Ζύμη Πίτσας. Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για μια τραγανή και καλοψημένη πίτσα.
Ζύμη Πίτσας
Περιγραφή
Ζύμη Πίτσας. Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για μια τραγανή και καλοψημένη πίτσα.
Υλικά
Υλικά Για Την Ζύμη Πίτσας
Εκτέλεση
Για την ζύμη
-
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το χλιαρό γάλα,την μαγιά και την ζάχαρη και ανακατεύουμε για λίγο.
Προσοχή είναι πολύ σημαντικό το γάλα να είναι χλιαρό και όχι καυτό γιατί δεν θέλουμε να κάψει την μαγιά. -
Στη συνέχεια ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αυγό(αφού πρώτα το έχουμε χτυπήσει καλά) και ανακατεύουμε. Αρχίζουμε να προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε.
Προσθέτουμε το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ωραία ζύμη που να ξεκολλάει απο το μπολ.
Πάντα όταν ρίχνουμε αλεύρι σε μια συνταγή πρέπει να ξέρουμε ότι μπορεί να μην χρειαστεί όλο ή να χρειαστεί περισσότερο από αυτό που λέει η συνταγή. Για αυτό το ρίχνουμε σιγά σιγά. Το αλάτι το ρίχνουμε προς το τέλος γιατί δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με την μαγιά,σε αντίθεση με την ζάχαρη που την βάζουμε στην αρχή για να ενεργοποιήσει την μαγιά. -
Σκεπάζουμε την ζύμη με μια πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου μια ώρα μέχρι να φουσκώσει.
-
Μόλις η ζύμη μας είναι έτοιμη την απλώνουμε σε ένα καλά λαδωμένο ταψί, βάζουμε τα υλικά της αρεσκείας μας και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για 25 λεπτά.
Leave a Comment