Επιλογες Εκτυπωσης

Ζύμη Πίτσας

Μερίδες5 ΜερίδεςΧρόνος Προετοιμασίας1 ώραΧρόνος Ψησίματος25 λεπτάΣυνολικός Χρόνος1 ώρα 25 λεπτά

Ζύμη Πίτσας. Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για μια τραγανή και καλοψημένη πίτσα.

Ζύμη Πίτσας Συνταγή

Υλικά:
 1 αυγό
 300 ml χλιαρό γάλα
 3 κ.σ. ελαιόλαδο
 1 κ.σ. ζάχαρη
 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου 750 γραμμάρια)
 1 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση:
1

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το χλιαρό γάλα,την μαγιά και την ζάχαρη και ανακατεύουμε για λίγο.

Προσοχή είναι πολύ σημαντικό το γάλα να είναι χλιαρό και όχι καυτό γιατί δεν θέλουμε να κάψει την μαγιά.

2

Στη συνέχεια ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αυγό(αφού πρώτα το έχουμε χτυπήσει καλά) και ανακατεύουμε. Αρχίζουμε να προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε . Προσθέτουμε το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ωραία ζύμη που να ξεκολλάει απο το μπολ.

Πάντα όταν ρίχνουμε αλεύρι σε μια συνταγή πρέπει να ξέρουμε ότι μπορεί να μην χρειαστεί όλο ή να χρειαστεί περισσότερο από αυτό που λέει η συνταγή.Για αυτό το ρίχνουμε σιγά σιγά.

Το αλάτι το ρίχνουμε προς το τέλος γιατί δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με την μαγιά,σε αντίθεση με την ζάχαρη που την βάζουμε στην αρχή για να ενεργοποιήσει την μαγιά.

3

Σκεπάζουμε την ζύμη με μια πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου μια ώρα μέχρι να φουσκώσει.

4

Μόλις η ζύμη μας είναι έτοιμη την απλώνουμε σε ένα καλά λαδωμένο ταψί, βάζουμε τα υλικά της αρεσκείας μας και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 στον αέρα για 25 λεπτά.

Η πίτσα χρειάζεται καυτό φούρνου για να γίνει τραγανή και καλοψημένη.

Διατροφικά Στοιχεία

Μερίδα 1

Μερίδες 5

Copyright © 2018 - 2020 MariCook.gr. All Rights Reserved.