Επιλογες Εκτυπωσης

Ζουμερά Μπιφτέκια με Μοσχαρίσιο Κιμά και Λαχανικά

Μερίδες4 ΜερίδεςΧρόνος Προετοιμασίας10 λεπτάΧρόνος Ψησίματος25 λεπτάΣυνολικός Χρόνος35 λεπτά

Συνταγή για ζουμερά μοσχαρίσια μπιφτέκια με βρώμη και λαχανικά.

Ζουμερά Μπιφτέκια με Μοσχαρίσιο Κιμά και Λαχανικά

 700 γρ. μοσχαρίσιο κιμά(από λάπα ή ελιά)
 1 κρεμμύδι
 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα
 2 τριμμένα καρότα
 1 μεγάλο κολοκυθάκι
 1 αυγό
 1 κ.σ. ξύδι
 4 κ.σ. ελαιόλαδο
 1 κ.γ. μουστάρδα
 300 γρ. βρώμη ή φρυγανιά
 ½ κ.γ. κουρκουμά
 ½ κ.γ. ρίγανη
 αλάτι
 πιπέρι
 1 πρέζα κανέλα(προαιρετικά)
 1 πρέζα κύμινο(προαιρετικά)
 ½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα
 ½ πιπεριά Φλωρίνης(προαιρετικά)
 ½ κ.γ. αποξηραμένο δυόσμο
Εκτέλεση:
1

Στο multi προσθέτουμε το κρεμμύδι,την ντομάτα και την πιπεριά και αλέθουμε.

2

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τον κιμά,το αυγό,το ξύδι ,τα μπαχαρικά,την μουστάρδα ,τα τριμμένα καρότα, το τριμμένο κολοκύθι(αφού το έχουμε στύψει καλά για να φύγουν τα υγρά του) και το μείγμα από το multi . Τέλος ρίχνουμε το λάδι και την βρώμη και ζυμώνουμε καλά. Αφήνουμε τον κιμά για μισή ώρα τουλάχιστον να ξεκουραστεί.

3

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 στον αέρα . Αλείφουμε ένα ταψάκι με λάδι και αφού πλάσουμε τα μπιφτέκια ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά .

Διατροφικά Στοιχεία

Μερίδες 4

Copyright © 2018 - 2020 MariCook.gr. All Rights Reserved.