Συνταγή για βίδες φούρνου με σάλτσα ντομάτας, μελιτζάνα, μανιτάρια και τυρί. Μια εύκολη συνταγή για μια νόστιμη και θρεπτική μακαρονάδα. Είναι ο ιδανικός τρόπος να κάνετε μικρά και μεγάλα παιδιά να φάνε λαχανικά.
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες.Τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τις βίδες.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε την μελιτζάνα αφού την έχουμε κόψει σε κυβάκια. Μόλις η μελιτζάνα μαλακώσει ρίχνουμε το κρεμμύδι (κομμένο και αυτό σε κυβάκια) να τσιγαριστεί.
Αφού μαλακώσει το κρεμμύδι μας ρίχνουμε τις ντομάτες (ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια).Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας και το υπόλοιπο ελαιόλαδο σκεπάζουμε με ένα καπάκι και μαγειρευουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 στον αέρα.
Σε ένα ταψί ή πυρέξ ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα μανιτάρια .Κρατάμε μισό φλιτζάνι από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά.
Σε ένα μπολ με την βοήθεια ενός σύρματος ανακατεύουμε το νερό απο τα ζυμαρικά με το τυρί κρέμα (εγώ έβαλα κατίκι δομοκού που είναι ελαφρώς πιο ξινό).Το ρίχνουμε και αυτό στο ταψί.
Τέλος αδειάζουμε και το περιεχόμενο από το τηγάνι στο ταψί,προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε από πάνω το τριμμένο τυράκι μας και ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά.
???? Tip – Μικρά μυστικά
Βαθμολογία:
Εγγραφή Για Νέες Συνταγές
Περιμένω τις εντυπώσεις σου στα σχόλια.
Υλικά
Οδηγίες
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες.Τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τις βίδες.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε την μελιτζάνα αφού την έχουμε κόψει σε κυβάκια. Μόλις η μελιτζάνα μαλακώσει ρίχνουμε το κρεμμύδι (κομμένο και αυτό σε κυβάκια) να τσιγαριστεί.
Αφού μαλακώσει το κρεμμύδι μας ρίχνουμε τις ντομάτες (ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια).Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας και το υπόλοιπο ελαιόλαδο σκεπάζουμε με ένα καπάκι και μαγειρευουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 στον αέρα.
Σε ένα ταψί ή πυρέξ ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα μανιτάρια .Κρατάμε μισό φλιτζάνι από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά.
Σε ένα μπολ με την βοήθεια ενός σύρματος ανακατεύουμε το νερό απο τα ζυμαρικά με το τυρί κρέμα (εγώ έβαλα κατίκι δομοκού που είναι ελαφρώς πιο ξινό).Το ρίχνουμε και αυτό στο ταψί.
Τέλος αδειάζουμε και το περιεχόμενο από το τηγάνι στο ταψί,προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε από πάνω το τριμμένο τυράκι μας και ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά.
Αφήστε μια απάντηση