Επιλογες Εκτυπωσης

Vegan Σουφλέ Με Σπανάκι Και Μανιτάρια

Μερίδες8 ΜερίδεςΧρόνος Προετοιμασίας1 ώραΧρόνος Ψησίματος20 λεπτάΣυνολικός Χρόνος1 ώρα 20 λεπτά

Ένα διαφορετικό και ελαφρύ νηστίσιμο σουφλέ. Ένα πιάτο που θα το λατρέψουν και τα παιδιά.

vegan σουφλε

 500 γρ. σπανάκι (πλυμένο και καθαρισμένο)
 200 γρ. μανιτάρια (κομμένα σε κυβάκια)
 500 γρ. ριγκατόνι ή πέννες
 400 ml κρέμα σόγιας
 200 γρ. αναπλήρωμα τυριού (τύπου gouda)
 αλάτι
 πιπέρι
 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
 1 κ.γ. τριμμένο σκόρδο
 100 ml ελαιόλαδο
 1 κ.γ. κουρκουμά
 1 κ.γ. πάπρικα
 1 κ.γ. ρίγανη
Εκτέλεση
1

Βράζουμε το σπανάκι και τα μανιτάρια για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

2

Σε μια άλλη κατσαρόλα, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας. Μόλις βράσουν σουρώνουμε τα μακαρόνια, το σπανάκι και τα μανιτάρια και τα ρίχνουμε σε ένα ταψάκι.

3

Σε ένα multi προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και λίγο από το ελαιόλαδο και πολτοποιούμε. Προσθέτουμε το μείγμα στο ταψάκι.

4

Ρίχνουμε στο ταψί όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το τυρί και ανακατεύουμε. Βάζουμε από πάνω το τυρί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Διατροφικά Στοιχεία

Μερίδες 0


Ποσότητα Ανά Μερίδα
Θερμίδες 472
% Προσλαμβανόμενη Ποσότητα Αναφοράς*
Συνολικά Λιπαρά 24g37%

Κορεσμένα 12g60%
Νάτριο 138mg6%
Συνολικοί Υδατάνθρακες 50g17%

Σάκχαρα 1g
Πρωτεΐνη 12g24%

* Προσλαμβανόμενη ποσότητα αναφοράς ενός μέσου ενήλικα έχοντας ως βάση δίαιτα 2000 θερμίδων.

Copyright © 2018 - 2020 MariCook.gr. All Rights Reserved.