Vegan Σουφλέ Με Σπανάκι Και Μανιτάρια
Υλικά Συνταγής
Υλικά
Οδηγίες Εκτέλεσης
-
Βράζουμε το σπανάκι και τα μανιτάρια για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
-
Σε μια άλλη κατσαρόλα, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας. Μόλις βράσουν σουρώνουμε τα μακαρόνια, το σπανάκι και τα μανιτάρια και τα ρίχνουμε σε ένα ταψάκι.
-
Σε ένα multi προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και λίγο από το ελαιόλαδο και πολτοποιούμε. Προσθέτουμε το μείγμα στο ταψάκι.
-
Ρίχνουμε στο ταψί όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το τυρί και ανακατεύουμε. Βάζουμε από πάνω το τυρί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Μερίδες 8
- Ποσότητα ανά μερίδα
- Θερμίδες 472kcal
- Θερμίδες απο λίπη 24kcal
- % Ημερήσια Τιμή *
- Νάτριο 138mg6%
- Ολικοί Υδατάνθρακες 50g17%
- Σάκχαρα 1g
- Πρωτεϊνη 12g24%
* Οι Ποσοστιαίες Ημερίσιες Τιμές είναι βασισμένες σε μια δίαιτα 2,000 θερμίδων. Η δική σας ημερήσια τιμή μπορεί να είναι μεγαλύτερη ή μικρότερη ανάλογα τις ανάγκες σας σε θερμίδες.
Σημείωση
Το vegan σουφλέ με σπανάκι και μανιτάρια είναι μια καλή πηγή θρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Α, C και K, του φολικού οξέος, του καλίου, του μαγνησίου και του σιδήρου. Είναι επίσης μια καλή πηγή φυτικών ινών, οι οποίες είναι σημαντικές για την υγεία του πεπτικού συστήματος.
Τα κύρια θρεπτικά συστατικά της συνταγής προέρχονται από τα σπανάκι, τα μανιτάρια και τα ζυμαρικά. Το σπανάκι είναι μια καλή πηγή βιταμινών Α, C και K, καθώς και φολικού οξέος. Τα μανιτάρια είναι μια καλή πηγή βιταμινών Β, καθώς και καλίου, μαγνησίου και σιδήρου. Τα ζυμαρικά είναι μια καλή πηγή υδατανθράκων, οι οποίοι είναι μια βασική πηγή ενέργειας για τον οργανισμό.
Η συνταγή περιέχει επίσης κάποια κορεσμένα λιπαρά, τα οποία προέρχονται από το αναπλήρωμα τυριού. Ωστόσο, η συνολική ποσότητα κορεσμένων λιπαρών είναι σχετικά χαμηλή.
Συνολικά, το vegan σουφλέ με σπανάκι και μανιτάρια είναι ένα θρεπτικό και νόστιμο πιάτο που μπορεί να αποτελέσει μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής.
Leave a Comment