Συνταγή για Σπανακοκεφτέδες. Μια εύκολη συνταγή για να μαγειρέψουμε το σπανάκι με ένα διαφορετικό τρόπο. Ιδανικός τρόπος να μαγειρέψετε το σπανάκι για να το φάνε ακόμη και μικρά παιδιά. Σπανακοκεφτέδες στο φούρνο, ένα υγιεινό και ελαφρύ γεύμα.

Αφού πλύνουμε και καθαρίσουμε το σπανάκι μας το βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με λίγο νερό. Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε την φωτιά. Βράζουμε για περίπου 5 λεπτά.
Ρίχνουμε το βρασμένο σπανάκι σε ένα σουρωτήρι και πιέζουμε με ένα κουτάλι μέχρι να φύγουν όσα πιο πολλά υγρά γίνεται,αυτό το βήμα είναι πολύ σημαντικό γιατί αν έχουμε πολύ υγρασία στο μίγμα μας δεν θα βγουν ωραίοι οι σπανακοκεφτέδες μας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Έπειτα παίρνουμε το σπανάκι το βάζουμε σε ένα ξύλο κοπής και το ψιλοκόβουμε.
Ρίχνουμε το σπανάκι σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά και τα κρεμμυδάκια αφού τα έχουμε ψιλοκόψει(μπορούμε να τα αλέσουμε όλα μαζί στο multi με λίγο ελαιόλαδο).
Προσθέτουμε στο μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά και πλάθουμε τους σπανακοκεφτέδες.
Προσοχή πρέπει το μίγμα μας να είναι αρκετά σφιχτό. Αν έχει υγρασία προσθέτουμε και άλλο αλεύρι μέχρι να βγει αρκετά σφιχτό ώστε να πλάθεται ωραία.
Παίρνουμε ένα μεγάλο ταψί,το λαδώνουμε και βάζουμε τους σπανακοκεφτέδες.
Ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά. Σερβίρουμε ιδανικά με γιαούρτι.
Αν αντί για φρυγανιά επιλέξουμε να βάλουμε βρώμη θα πρέπει να ξέρουμε ότι θα χρειαστούμε περισσότερο αλεύρι γιατί η βρώμη θα φουσκώσει στον φούρνο και θα κάνει τους σπανακοκεφτέδες να απλώσουν.
Βαθμολογία:
Περιμένω τις εντυπώσεις σου στα σχόλια.
Υλικά
Οδηγίες
Αφού πλύνουμε και καθαρίσουμε το σπανάκι μας το βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με λίγο νερό. Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε την φωτιά. Βράζουμε για περίπου 5 λεπτά.
Ρίχνουμε το βρασμένο σπανάκι σε ένα σουρωτήρι και πιέζουμε με ένα κουτάλι μέχρι να φύγουν όσα πιο πολλά υγρά γίνεται,αυτό το βήμα είναι πολύ σημαντικό γιατί αν έχουμε πολύ υγρασία στο μίγμα μας δεν θα βγουν ωραίοι οι σπανακοκεφτέδες μας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Έπειτα παίρνουμε το σπανάκι το βάζουμε σε ένα ξύλο κοπής και το ψιλοκόβουμε.
Ρίχνουμε το σπανάκι σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά και τα κρεμμυδάκια αφού τα έχουμε ψιλοκόψει(μπορούμε να τα αλέσουμε όλα μαζί στο multi με λίγο ελαιόλαδο).
Προσθέτουμε στο μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά και πλάθουμε τους σπανακοκεφτέδες.
Προσοχή πρέπει το μίγμα μας να είναι αρκετά σφιχτό. Αν έχει υγρασία προσθέτουμε και άλλο αλεύρι μέχρι να βγει αρκετά σφιχτό ώστε να πλάθεται ωραία.
Παίρνουμε ένα μεγάλο ταψί,το λαδώνουμε και βάζουμε τους σπανακοκεφτέδες.
Ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά. Σερβίρουμε ιδανικά με γιαούρτι.
Αν αντί για φρυγανιά επιλέξουμε να βάλουμε βρώμη θα πρέπει να ξέρουμε ότι θα χρειαστούμε περισσότερο αλεύρι γιατί η βρώμη θα φουσκώσει στον φούρνο και θα κάνει τους σπανακοκεφτέδες να απλώσουν.
Αφήστε μια απάντηση