Επιλογες Εκτυπωσης

Γάλα Αμυγδάλου

Μερίδες1 ΜερίδαΧρόνος Προετοιμασίας15 λεπτάΧρόνος Ψησίματος5 λεπτάΣυνολικός Χρόνος20 λεπτά

Συνταγή για γάλα αμυγδάλου, πλούσιο σε ασβέστιο. Δεν περιέχει λακτόζη. Ιδανικό για vegans και για όσους νηστεύουν. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην μαγειρική για να αντικαταστήσει το ζωικό γάλα.

Γάλα Αμυγδάλου Συνταγή

Υλικά
 1 φλιτζάνι Αμύγδαλα
 3 φλιτζάνια Νερό
Εκτέλεση
1

Ρίχνουμε την κούπα με τα αμύγδαλα σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε βραστό νερό και τα αφήνουμε να μουλιάσουν 2 με 3 λεπτά.

2

Βγάζουμε τα αμύγδαλα από το νερό.

3

Ξεφλουδίζουμε.

4

Τα αλέθουμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πούδρα.

5

Προσθέτουμε τρεις κούπες νερό. Μετράμε με την ίδια κούπα που μετρήσαμε πριν τα αμύγδαλα. Χτυπάμε στο μπλέντερ για 1 λεπτό.

6

Σουρώνουμε με μια λευκή πετσέτα ή τουλπάνι. (Η πετσέτα να είναι πλυμμένη με οικολογικό απορρυπαντικό χωρίς μαλακτικό ή άλλα χημικά.)
Για να κάνουμε το γάλα αμυγδάλου πιο εύγευστο μπορούμε να προσθέσουμε μέλι, κακάο ή να το αλέσουμε μαζί με μια μπανάνα.

Copyright © 2018 - 2020 MariCook.gr. All Rights Reserved.