Επιλογες Εκτυπωσης

Σοκολατόπιτα Εύκολη Με Κουβερτούρα

Μερίδες6 ΜερίδεςΧρόνος Προετοιμασίας20 λεπτάΧρόνος Ψησίματος25 λεπτάΣυνολικός Χρόνος45 λεπτά

Ένα γλυκό απόλαυση για τους λάτρεις της σοκολάτας. Τέλειο για να συνοδεύσει τον απογευματινό σας καφέ, ή για να κλείσετε με αυτό ένα ωραίο δείπνο.

σοκολατοπιτα ευκολη με κουβερτουρα

Υλικά
 200 γρ. Κουβερτούρα
 200 γρ. Ζάχαρη
 1 πρέζα Αλάτι
 200 γρ. Βούτυρο
 2 Αυγά (Χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
 70 γρ. Αλεύρι
 2 Βανίλιες
Υλικά Για Γλάσο (Προαιρετικά)
 200 γρ. Κουβερτούρα
 ½ φλιτζάνι Γάλα
Εκτέλεση
1

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε τα 200 γρ. κουβερτούρα με το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά (ή σε μπεν μαρί).

2

Αφού χτυπήσουμε τους κρόκους με την ζάχαρη προσθέτουμε το μείγμα με την κουβερτούρα και το βούτυρο και ανακατεύουμε.

3

Προσθέτουμε το αλεύρι, τις βανίλιες και το αλάτι.

4

Χτυπάμε καλά τα ασπράδια με το μίξερ μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα. TIP: Για να δούμε ότι η μαρέγκα μας είναι τέλεια, πρέπει να αναποδογυρίζουμε το μπολ και να μην πέφτει.

5

Με μια σπάτουλα αναμιγνύουμε με απαλές κινήσεις ( για να βγει η σοκολατόπιτα μας αφράτη) την μαρέγκα με το μείγμα της σοκολάτας και των αυγών.

6

Βουτυρώνουμε ένα μεσαίο ταψάκι (28εκ X 17εκ) και ψήνουμε στους 200° για 25 Λεπτά στον αέρα.

7

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε την κουβερτούρα με το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μόλις βγάλουμε την σοκολατόπιτα από τον φούρνο την περιχύνουμε από πάνω με το γλάσο σοκολάτας.
TIP: Σερβίρουμε με παγωτό βανίλια

Διατροφικά Στοιχεία

Μερίδες 6

Copyright © 2018 - 2020 MariCook.gr. All Rights Reserved.