Ένα γλυκό απόλαυση για τους λάτρεις της σοκολάτας. Τέλειο για να συνοδεύσει τον απογευματινό σας καφέ, ή για να κλείσετε με αυτό ένα ωραίο δείπνο.

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε τα 200 γρ. κουβερτούρα με το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά (ή σε μπεν μαρί).
Αφού χτυπήσουμε τους κρόκους με την ζάχαρη προσθέτουμε το μείγμα με την κουβερτούρα και το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι, τις βανίλιες και το αλάτι.
Χτυπάμε καλά τα ασπράδια με το μίξερ μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα. TIP: Για να δούμε ότι η μαρέγκα μας είναι τέλεια, πρέπει να αναποδογυρίζουμε το μπολ και να μην πέφτει.
Με μια σπάτουλα αναμιγνύουμε με απαλές κινήσεις ( για να βγει η σοκολατόπιτα μας αφράτη) την μαρέγκα με το μείγμα της σοκολάτας και των αυγών.
Βουτυρώνουμε ένα μεσαίο ταψάκι (28εκ X 17εκ) και ψήνουμε στους 200° για 25 Λεπτά στον αέρα.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε την κουβερτούρα με το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μόλις βγάλουμε την σοκολατόπιτα από τον φούρνο την περιχύνουμε από πάνω με το γλάσο σοκολάτας.
TIP: Σερβίρουμε με παγωτό βανίλια
Βαθμολογία:
Περιμένω τις εντυπώσεις σου στα σχόλια.
Υλικά
Οδηγίες
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε τα 200 γρ. κουβερτούρα με το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά (ή σε μπεν μαρί).
Αφού χτυπήσουμε τους κρόκους με την ζάχαρη προσθέτουμε το μείγμα με την κουβερτούρα και το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι, τις βανίλιες και το αλάτι.
Χτυπάμε καλά τα ασπράδια με το μίξερ μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα. TIP: Για να δούμε ότι η μαρέγκα μας είναι τέλεια, πρέπει να αναποδογυρίζουμε το μπολ και να μην πέφτει.
Με μια σπάτουλα αναμιγνύουμε με απαλές κινήσεις ( για να βγει η σοκολατόπιτα μας αφράτη) την μαρέγκα με το μείγμα της σοκολάτας και των αυγών.
Βουτυρώνουμε ένα μεσαίο ταψάκι (28εκ X 17εκ) και ψήνουμε στους 200° για 25 Λεπτά στον αέρα.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε την κουβερτούρα με το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μόλις βγάλουμε την σοκολατόπιτα από τον φούρνο την περιχύνουμε από πάνω με το γλάσο σοκολάτας.
TIP: Σερβίρουμε με παγωτό βανίλια
Αφήστε μια απάντηση