Σαλάτα με γαρίδες και κινόα! Super bowl! Η σαλάτα αυτή είναι ένα πλήρες γεύμα ιδανικό για όσους κάνουν υγιεινή διατροφή.
Ρίχνουμε την κινόα σε ένα σουρωτήρι και την ξεπλένουμε καλά.
Μετά την βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι και βάζουμε νερό ίσα για να σκεπαστεί.
Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 10 λεπτά. 10 λεπτά
Έπειτα την σουρώνουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.
Αφού καθαρίσουμε και ξεπλύνουμε τις γαρίδες μας, τις στεγνώνουμε καλά και τις τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Σε ένα ποτήρι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το μέλι, το ξύδι και την μουστάρδα και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε το 1/3 από την σως στο τηγάνι μαζί με 1/2 φλιτζάνι νερό, σκεπάζουμε το τηγάνι και χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 8 λεπτά.
Τέλος ρίχνουμε την ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε.
Αφού έχουμε πλύνει σχολαστικά τις σαλάτες, το iceberg και τα ντοματίνια, τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια με το χέρι μας και τα ρίχνουμε σε ένα βαθύ μπολ.
Κοβουμε τα ντοματίνια στην μέση, ξεπλένουμε τα κόκκινα φασόλια από την κονσέρβα και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα.
Προσθέτουμε την κινόα, τις γαρίδες, την υπόλοιπη σως και αλατοπιπερώνουμε.
Μερίδα 1
Μερίδες 0
Copyright © 2018 - 2020 MariCook.gr. All Rights Reserved.