Σαλάτα με γαρίδες και κινόα! Super bowl! Η σαλάτα αυτή είναι ένα πλήρες γεύμα ιδανικό για όσους κάνουν υγιεινή διατροφή.

Ρίχνουμε την κινόα σε ένα σουρωτήρι και την ξεπλένουμε καλά.
Μετά την βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι και βάζουμε νερό ίσα για να σκεπαστεί.
Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 10 λεπτά. 10 λεπτά
Έπειτα την σουρώνουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.
Αφού καθαρίσουμε και ξεπλύνουμε τις γαρίδες μας, τις στεγνώνουμε καλά και τις τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Σε ένα ποτήρι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το μέλι, το ξύδι και την μουστάρδα και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε το 1/3 από την σως στο τηγάνι μαζί με 1/2 φλιτζάνι νερό, σκεπάζουμε το τηγάνι και χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 8 λεπτά.
Τέλος ρίχνουμε την ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε.
Αφού έχουμε πλύνει σχολαστικά τις σαλάτες, το iceberg και τα ντοματίνια, τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια με το χέρι μας και τα ρίχνουμε σε ένα βαθύ μπολ.
Κοβουμε τα ντοματίνια στην μέση, ξεπλένουμε τα κόκκινα φασόλια από την κονσέρβα και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα.
Προσθέτουμε την κινόα, τις γαρίδες, την υπόλοιπη σως και αλατοπιπερώνουμε.
🛈 Tip – Μικρά μυστικά
Η σαλάτα αυτή είναι ένα super bowl καθώς περιέχει κινόα (η οποία είναι πλούσια σε πρωτεΐνη), γαρίδες (που είναι πλούσιες σε σίδηρο) και λαχανικά που μας δίνουν τις απαραίτητες φυτικές ίνες και βιταμίνες. Δεν πρόκειται για μια απλή σαλάτα αλλά για ένα πλήρες γεύμα.
Βαθμολογία:
Περιμένω τις εντυπώσεις σου στα σχόλια.
Υλικά
Οδηγίες
Ρίχνουμε την κινόα σε ένα σουρωτήρι και την ξεπλένουμε καλά.
Μετά την βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι και βάζουμε νερό ίσα για να σκεπαστεί.
Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 10 λεπτά. 10 λεπτά
Έπειτα την σουρώνουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.
Αφού καθαρίσουμε και ξεπλύνουμε τις γαρίδες μας, τις στεγνώνουμε καλά και τις τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Σε ένα ποτήρι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το μέλι, το ξύδι και την μουστάρδα και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε το 1/3 από την σως στο τηγάνι μαζί με 1/2 φλιτζάνι νερό, σκεπάζουμε το τηγάνι και χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 8 λεπτά.
Τέλος ρίχνουμε την ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε.
Αφού έχουμε πλύνει σχολαστικά τις σαλάτες, το iceberg και τα ντοματίνια, τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια με το χέρι μας και τα ρίχνουμε σε ένα βαθύ μπολ.
Κοβουμε τα ντοματίνια στην μέση, ξεπλένουμε τα κόκκινα φασόλια από την κονσέρβα και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα.
Προσθέτουμε την κινόα, τις γαρίδες, την υπόλοιπη σως και αλατοπιπερώνουμε.
Αφήστε μια απάντηση