Το ρύζι είναι ένα βασικό συστατικό πολλών συνταγών, από τα πιο απλά πιάτα μέχρι τα πιο περίτεχνα. Ωστόσο, μπορεί να είναι δύσκολο να μαγειρέψετε τέλειο ρύζι κάθε φορά. Το ρύζι μπορεί να γίνει κολλώδες, σκληρό, ή ακόμα και ξερό.
Σε αυτή την συνταγή, θα μοιραστώ μαζί σας μερικές συμβουλές για να μαγειρέψετε τέλειο ρύζι κάθε φορά. Με λίγη πρακτική, θα μπορείτε να φτιάξετε ρύζι που είναι πάντα τέλεια βρασμένο, μαλακό και νόστιμο.
Πλύνετε το ρύζι καλά κάτω από τρεχούμενο νερό μέχρι να ξεβγάλετε όλο το άμυλο.
Ρίξτε το ρύζι σε μια κατσαρόλα και προσθέστε το νερό και το αλάτι.
Φέρτε το νερό σε βρασμό, στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 15 λεπτά, ή μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό.
Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε το ρύζι να ξεκουραστεί για 5 λεπτά, χωρίς να το ανακατέψετε.
Ανακατέψτε απαλά το ρύζι με ένα πιρούνι και σερβίρετε.
Μερίδα 1
Μερίδες 0
* Προσλαμβανόμενη ποσότητα αναφοράς ενός μέσου ενήλικα έχοντας ως βάση δίαιτα 2000 θερμίδων.
Copyright © 2018 - 2020 MariCook.gr. All Rights Reserved.