Επιλογες Εκτυπωσης

Ομελέτα Φούρνου

Μερίδες4 ΜερίδεςΧρόνος Προετοιμασίας25 λεπτάΧρόνος Ψησίματος20 λεπτάΣυνολικός Χρόνος45 λεπτά

Συνταγή για εύκολη και ελαφριά ομελέτα φούρνου. Τέλεια συνταγή για ένα ελαφρύ μεσημεριανό ή για ένα χορταστικό βραδινό.

Υλικά:
 8 αυγά
 2 μεγάλες πατάτες
 150 ml γάλα
 100 γρ. λουκάνικο
 4 κ.σ. ελαιόλαδο
 80 γρ. κεφαλοτύρι ή άλλο σκληρό τυρί
 αλάτι
 πιπέρι
 ½ κ.γ. ρίγανη
 ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
 1 πρέζα κύμινο(προαιρετικά)
 1 πιπεριά
Εκτέλεση:
1

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 στον αέρα. Μεταφέρουμε τις πατάτες σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα , τους ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τις ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν λίγο χρώμα.

2

'Οταν οι πατάτες μας είναι έτοιμες τις στρώνουμε σε ένα ταψάκι αφού πρώτα το έχουμε λαδώσει με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Προσοχή πρέπει να λαδώσουμε καλά και τα πλαϊνά απο το ταψάκι μας για να μην κολλήσει η ομελέτα. Προσπαθούμε οι πατάτες να έχουν καλύψει τον πάτο από το ταψάκι μας.

3

Σε ένα μπολ χτυπάμε όλα τα αυγά μαζί με το γάλα και τα μπαχαρικά. Ρίχνουμε τα αυγά πάνω από τις πατάτες και προσθέτουμε το λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες. Κόβουμε το τυρί μας σε κυβάκια και την πιπερια μας σε ροδέλες τα ρίχνουμε και αυτά από πάνω.

4

Ψήνουμε στον αέρα στους 180 για περίπου 20 με 25 λεπτά.

5

Μπορούμε να την φάμε σαν ελαφρύ μεσημεριανό ή ακόμη και σαν βραδινό. Συνοδεύουμε ιδανικά με μία πράσινη σαλάτα.

Λίγα μυστικά ακόμη:
6

Μπορούμε να τηγανίσουμε τις πατάτες μας αντί να τις ψήσουμε. Απλά αυτό θα κάνει την ομελέτα μας πιο βαριά και σίγουρα με πολλές παραπάνω θερμίδες.

Διατροφικά Στοιχεία

Μερίδα 1

Μερίδες 4


Ποσότητα Ανά Μερίδα
Θερμίδες 410
% Προσλαμβανόμενη Ποσότητα Αναφοράς*
Συνολικά Λιπαρά 28g44%
Συνολικοί Υδατάνθρακες 18g6%

Σάκχαρα 1g
Πρωτεΐνη 21g42%

* Προσλαμβανόμενη ποσότητα αναφοράς ενός μέσου ενήλικα έχοντας ως βάση δίαιτα 2000 θερμίδων.

Copyright © 2018 - 2020 MariCook.gr. All Rights Reserved.