Ομελέτα Φούρνου
Περιγραφή
Συνταγή για εύκολη και ελαφριά ομελέτα φούρνου. Τέλεια συνταγή για ένα ελαφρύ μεσημεριανό ή για ένα χορταστικό βραδινό.
Υλικά
Εκτέλεση Συνταγής
-
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 στον αέρα.
Μεταφέρουμε τις πατάτες σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα, τους ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τις ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν λίγο χρώμα.
-
Όταν οι πατάτες μας είναι έτοιμες τις στρώνουμε σε ένα ταψάκι αφού πρώτα το έχουμε λαδώσει με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Προσοχή πρέπει να λαδώσουμε καλά και τα πλαϊνά από το ταψάκι μας για να μην κολλήσει η ομελέτα. Προσπαθούμε οι πατάτες να έχουν καλύψει τον πάτο από το ταψάκι μας. -
Σε ένα μπολ χτυπάμε όλα τα αυγά μαζί με το γάλα και τα μπαχαρικά.
Ρίχνουμε τα αυγά πάνω από τις πατάτες και προσθέτουμε το λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες.
Κόβουμε το τυρί μας σε κυβάκια και την πιπεριά μας σε ροδέλες τα ρίχνουμε και αυτά από πάνω.
-
Ψήνουμε στον αέρα στους 180 για περίπου 20 με 25 λεπτά.
Σημείωση
Μπορούμε να την φάμε σαν ελαφρύ μεσημεριανό ή ακόμη και σαν βραδινό. Συνοδεύουμε ιδανικά με μία πράσινη σαλάτα.
Μπορούμε να τηγανίσουμε τις πατάτες μας αντί να τις ψήσουμε. Απλά αυτό θα κάνει την ομελέτα μας πιο βαριά και σίγουρα με πολλές παραπάνω θερμίδες.
Leave a Comment