Επιλογες Εκτυπωσης

Μουστοκούλουρα Με Πετιμέζι Χωρίς Ζάχαρη

Μερίδες30 ΜερίδεςΧρόνος Προετοιμασίας10 λεπτάΧρόνος Ψησίματος15 λεπτάΣυνολικός Χρόνος25 λεπτά

Αυτή η συνταγή για μουστοκούλουρα με πετιμέζι χωρίς ζάχαρη είναι η πιο εύκολη και νόστιμη που θα βρείτε. Χρησιμοποιώντας μόνο λίγα απλά υλικά, μπορείτε να φτιάξετε νόστιμα και υγιεινά μουστοκούλουρα που θα λατρέψετε εσείς και η οικογένειά σας.

Μουστοκούλουρα Με Πετιμέζι Χωρίς Ζάχαρη

 290 γρ. πετιμέζι
 90 γρ. ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
 100 γρ. φυσικό χυμό πορτοκαλιού
 1 κ.γ. σόδα
 1 κ.γ. κανέλα
 ½ κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
 15 γρ. κονιάκ (προαιρετικά)
 630 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα.

2

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το πετιμέζι, το λάδι και τον χυμό (αφού έχουμε ανακατέψει μέσα την σόδα). Ρίχνουμε την κανέλα και το γαρύφαλλο.

3

Προσθέτουμε σταδιακά το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.

4

Πλάθουμε το κλασικό στρογγυλό μουστοκούλουρο ή σε πλεξούδα.

5

Ψήνουμε για 12 λεπτά με 15 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ψημένο αλλά μαλακό μουστοκούλουρο.

Διατροφικά Στοιχεία

Μερίδα 1

Μερίδες 0


Ποσότητα Ανά Μερίδα
Θερμίδες 50Θερμίδες από λιπαρά 2
% Προσλαμβανόμενη Ποσότητα Αναφοράς*
Συνολικά Λιπαρά 2g4%

Κορεσμένα 0.5g3%
Συνολικοί Υδατάνθρακες 10g4%

Σάκχαρα 2g
Πρωτεΐνη 1g2%

* Προσλαμβανόμενη ποσότητα αναφοράς ενός μέσου ενήλικα έχοντας ως βάση δίαιτα 2000 θερμίδων.

Copyright © 2018 - 2020 MariCook.gr. All Rights Reserved.