Επιλογες Εκτυπωσης

Μανιταρόσουπα (Χορτοφαγική Μαγειρίτσα)!

Μερίδες3 ΜερίδεςΧρόνος Προετοιμασίας5 λεπτάΧρόνος Ψησίματος45 λεπτάΣυνολικός Χρόνος50 λεπτά

Μανιταρόσουπα (Χορτοφαγική Μαγειρίτσα)! Μια συνταγή για νόστιμη και νηστίσιμη μανιταρόσουπα που μπορεί να φαγωθεί το Μεγάλο Σάββατο αντί για την κλασσική μαγειρίτσα. Μπορούμε να την φτιάξουμε και σαν ένα ελαφρύ και οικονομικό μεσημεριανό ή και βραδινό.

Μανιταρόσουπα (Χορτοφαγική Μαγειρίτσα)

Υλικά :
 3 κρεμμυδάκια φρέσκια
 4 κ.σ. ρύζι για σούπα
 500 γρ. λευκά μανιτάρια
 αλάτι
 πιπέρι
 4 κ.σ. ελαιόλαδο
 ½ ματσάκι μαϊντανό
 χυμό από μισό λεμόνι
 1 κύβο λαχανικών (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
1

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα τσιγαρίζουμε σε μια κουταλιά λάδι.

2

Αφού έχουμε καθαρίσει και κόψει τα μανιτάρια τα προσθέτουμε και αυτά στην κατσαρόλα να τσιγαριστούν .

3

Ρίχνουμε ένα λίτρο νερό στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το ρύζι (αφού το έχουμε ξεπλύνει ), το χυμό από το λεμόνι ,το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 35 με 45 λεπτά.Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και ένα κύβο λαχανικών για πιο πλούσια γεύση.

4

Μόλις η σούπα μας έχει αποκτήσει την πυκνότητα που θέλουμε αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Διατροφικά Στοιχεία

Μερίδα 1

Μερίδες 3


Ποσότητα Ανά Μερίδα
Θερμίδες 250
% Προσλαμβανόμενη Ποσότητα Αναφοράς*
Συνολικά Λιπαρά 19g30%
Συνολικοί Υδατάνθρακες 19g7%

Σάκχαρα 4g
Πρωτεΐνη 7g15%

* Προσλαμβανόμενη ποσότητα αναφοράς ενός μέσου ενήλικα έχοντας ως βάση δίαιτα 2000 θερμίδων.

Copyright © 2018 - 2020 MariCook.gr. All Rights Reserved.