Μανιταρόσουπα (Χορτοφαγική Μαγειρίτσα)! Μια συνταγή για νόστιμη και νηστίσιμη μανιταρόσουπα που μπορεί να φαγωθεί το Μεγάλο Σάββατο αντί για την κλασσική μαγειρίτσα. Μπορούμε να την φτιάξουμε και σαν ένα ελαφρύ και οικονομικό μεσημεριανό ή και βραδινό.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα τσιγαρίζουμε σε μια κουταλιά λάδι.
Αφού έχουμε καθαρίσει και κόψει τα μανιτάρια τα προσθέτουμε και αυτά στην κατσαρόλα να τσιγαριστούν .
Ρίχνουμε ένα λίτρο νερό στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το ρύζι (αφού το έχουμε ξεπλύνει ), το χυμό από το λεμόνι ,το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 35 με 45 λεπτά.Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και ένα κύβο λαχανικών για πιο πλούσια γεύση.
Μόλις η σούπα μας έχει αποκτήσει την πυκνότητα που θέλουμε αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
Μπορούμε να πολτοποιήσουμε την σούπα μας με ένα ραβδομπλέντερ και να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό αν χρειαστεί. Έτσι μπορούμε να την σερβίρουμε και για ορεκτικό πριν από ένα κυρίως πιάτο με κρέας για παράδειγμα.
Βαθμολογία:
Εγγραφή Για Νέες Συνταγές
Περιμένω τις εντυπώσεις σου στα σχόλια.
Υλικά
Οδηγίες
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα τσιγαρίζουμε σε μια κουταλιά λάδι.
Αφού έχουμε καθαρίσει και κόψει τα μανιτάρια τα προσθέτουμε και αυτά στην κατσαρόλα να τσιγαριστούν .
Ρίχνουμε ένα λίτρο νερό στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το ρύζι (αφού το έχουμε ξεπλύνει ), το χυμό από το λεμόνι ,το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 35 με 45 λεπτά.Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και ένα κύβο λαχανικών για πιο πλούσια γεύση.
Μόλις η σούπα μας έχει αποκτήσει την πυκνότητα που θέλουμε αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
Αφήστε μια απάντηση