Επιλογες Εκτυπωσης

Μαγειρίτσα Παραδοσιακή Χωρίς Ρύζι (Πελοποννήσου)

Μερίδες6 ΜερίδεςΧρόνος Προετοιμασίας2 ώρεςΧρόνος Ψησίματος2 ώρεςΣυνολικός Χρόνος4 ώρες

Κλασσική μαγειρίτσα μερακλίδικη της πεθεράς, με αρνίσιο ποδαράκι, χωρίς ρύζι, με μαρούλι, αβγολέμονο φρικασέ. Η συγκεκριμένη συνταγή έχει της ρίζες της από την Πελοπόννησο και την περιοχή του Πλάτανου Αρχαίας Ολυμπίας. Προέρχεται από την εποχή μετά την Τουρκοκρατία, βέβαια τότε δεν πρόσθεταν την συκωταριά διότι την είχαν για κυρίως φαγητό.
Η παραδοσιακή μαγειρίτσα σούπα χωρίς ρύζι για το γιορτινό τραπέζι του Μεγάλου Σαββάτου μετά την Ανάσταση. Καλό Πάσχα.

Μαγειρίτσα Παραδοσιακή Χωρίς Ρύζι (Πελοποννήσου)

Υλικά Για Την Σούπα
 1 τεμ. Συκωταριά
 4 τεμάχια Αρνίσια ή κατσικίσια ποδαράκια (καλά καθαρισμένα & τεμαχισμένα στα 3)
 300 γρ. Κοιλιά αρνίσια ή κατσικίσια (το ίδιο με την συκωταριά)
 200 γρ. Έντερα αρνίσια ή κατσικίσια (καλά καθαρισμένα με καλαμάκι από μέσα προς τα έξω)
 1 ½ τεμάχια Μαρούλι
 ½ Άνηθο (ματσάκι)
 ½ Μάραθο (ματσάκι)
 4 τεμάχια Κρεμμυδάκι φρέσκο
 1 τεμ. Κρεμμύδι ξερό
 ¾ φλιτζάνι Ελαιόλαδο
 1 ½ φλιτζάνια Νερό
 1 κ.γ. Ρίγανη
 Αλάτι
 Πιπέρι
Για Το Αβγολέμονο
 1 ½ τεμάχια Λεμόνι
 2 τεμάχια Αβγά
Εκτέλεση
1

Πλένουμε την συκωταριά, τα έντερα την κοιλιά και τα ποδαράκια, τα ζεματίζουμε σε βραστό νερό για 10 λεπτά. Την αφαιρούμε από την φωτιά και αφού τα ξανά ξεπλύνουμε, τα ψιλοκόβουμε. Τα ποδαράκια τα κόβουμε στα τρία.

2

Πλένουμε και ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά μας.

3

Προσθέτουμε όλα τα υλικά και το νερό και σιγοβράζουμε για 2 ώρες σε χαμηλή φωτιά.

Για Το Αβγολέμονο
4

Χτυπάμε καλά τα αβγά μας με ένα πιρούνι (όπως κάνουμε για την ομελέτα) και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε προσθέτοντας τον χυμό λεμονιού. Με μια κουτάλα παίρνουμε ζουμί από την κατσαρόλα και το προσθέτουμε στο αβγολέμονο ανακατεύοντας συνέχεια. Επαναλαμβάνουμε μέχρι το αβγολέμονο να πλησιάσει την θερμοκρασία της σούπας. Αυτό το κάνουμε ώστε όταν ρίξουμε το αβγολέμονο στην σούπα να μην κόψει.

5

Μόλις και η σούπα μας είναι έτοιμη, προσθέτουμε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα. Αφήνουμε στην φωτιά για ακόμη 5 λεπτά και σερβίρουμε.

Tip
6

Προσθέτουμε τα ποδαράκια στην σούπα διότι βγάζουν έναν ζελέ που βοηθάει το στομάχι μας να μεταβεί ομαλά από το στάδιο της νηστείας στην κρεατοφαγία που θα ακολουθήσει την Κυριακή του Πάσχα.

Διατροφικά Στοιχεία

Μερίδα Πιάτο

Μερίδες 0

Copyright © 2018 - 2020 MariCook.gr. All Rights Reserved.