Κριθαρότο με γαρίδες, φέτα και ούζο.

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι με βραστό νερό ρίχνουμε τις γαρίδες και τις βράζουμε για 5 λεπτά. Έπειτα με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τις γαρίδες και τις κρατάμε στην άκρη. Το κατσαρολάκι με τον ζωμό το κρατάμε πάνω στο μάτι σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Αυτό το κάνουμε γιατί θέλουμε ο ζωμός να είναι ζεστός και να μην κόβει την βράση από το φαγητό μας όταν τον προσθέσουμε μέσα.
Σε μια άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο ,προσθέτουμε τις γαρίδες και το σκόρδο .Μόλις πάρουν ωραίο χρώμα οι γαρίδες μας σβήνουμε με ούζο και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί τελείως το ούζο μας.
Ρίχνουμε το κριθαράκι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει το κριθαράκι μας. Προσθέτουμε τον ντοματοχυμό και με μια κουτάλα παίρνουμε σιγά σιγά νερό από το κατσαρολάκι που βράσαμε τις γαρίδες και το ρίχνουμε στο κριθαράκι. Ανακατεύουμε συνεχώς το κριθαράκι να μην κολλήσει και μόλις πίνει τα υγρά προσθέτουμε και άλλον ζωμό. Βράζουμε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Πάντα προσέχουμε το φαγητό μας να έχει ζουμί για να μην στεγνώσει το κριθαράκι.
Μόλις είναι έτοιμο το φαγητό μας αλατοπιπερώνουμε ,ρίχνουμε την ρίγανη και την φέτα κομμένη σε κυβάκια.
Βαθμολογία:
Εγγραφή Για Νέες Συνταγές
Περιμένω τις εντυπώσεις σου στα σχόλια.
Υλικά
Οδηγίες
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι με βραστό νερό ρίχνουμε τις γαρίδες και τις βράζουμε για 5 λεπτά. Έπειτα με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τις γαρίδες και τις κρατάμε στην άκρη. Το κατσαρολάκι με τον ζωμό το κρατάμε πάνω στο μάτι σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Αυτό το κάνουμε γιατί θέλουμε ο ζωμός να είναι ζεστός και να μην κόβει την βράση από το φαγητό μας όταν τον προσθέσουμε μέσα.
Σε μια άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο ,προσθέτουμε τις γαρίδες και το σκόρδο .Μόλις πάρουν ωραίο χρώμα οι γαρίδες μας σβήνουμε με ούζο και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί τελείως το ούζο μας.
Ρίχνουμε το κριθαράκι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει το κριθαράκι μας. Προσθέτουμε τον ντοματοχυμό και με μια κουτάλα παίρνουμε σιγά σιγά νερό από το κατσαρολάκι που βράσαμε τις γαρίδες και το ρίχνουμε στο κριθαράκι. Ανακατεύουμε συνεχώς το κριθαράκι να μην κολλήσει και μόλις πίνει τα υγρά προσθέτουμε και άλλον ζωμό. Βράζουμε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Πάντα προσέχουμε το φαγητό μας να έχει ζουμί για να μην στεγνώσει το κριθαράκι.
Μόλις είναι έτοιμο το φαγητό μας αλατοπιπερώνουμε ,ρίχνουμε την ρίγανη και την φέτα κομμένη σε κυβάκια.
Αφήστε μια απάντηση