Κρέπες φούρνου με κρέμα γάλακτος ζαμπόν και μανιτάρια, συνταγή, τρόπος εκτέλεσης και υλικά για υπέροχες και λαχταριστές αλμυρές κρέπες.
Χτυπάμε τα αβγά στο μίξερ μαζί με την ζάχαρα και το αλάτι.
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το ζεστό γάλα και σταδιακά το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Τέλος, προσθέτουμε και το βραστό νερό.
Έχοντας ζεστάνει το τηγάνι μας σε δυνατή φωτιά με ελάχιστο ελαιόλαδο παίρνουμε μια βαθιά κουτάλα της σούπας από το μείγμα για την ζύμη και το ρίχνουμε στο τηγάνι απλώνοντας το με κυκλικές κινήσεις.
Με μια σπάτουλα, αρχίζουμε να βλέπουμε πότε ξεκολάνε οι άκρες από το τηγάνι. Μόλις η κρέπα αρχίζει να κάνει φουσκάλες την γυρνάμε από την άλλη πλευρά.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα της ζύμης.
Προθερμένουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Αλείφουμε κάθε φύλλο κρέπας με τυρί κρέμα και βάζουμε μια φέτα ζαμπόν, μια φέτα τυρί λίγα μανιτάρια και λίγα πατατάκια. Επαναλαβάνουμε το ίδιο για όλες τις κρέπες.
Την τυλίγουμε σε ρολά και τις τοποθετούμε σε ένα πυρέξ και τις περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και πασπαλίζουμε με το τριμμένο regato.
Ψήνουμε για 10 Λεπτά με 25 Λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά μας.
Μερίδα 1
Μερίδες 12
Copyright © 2018 - 2020 MariCook.gr. All Rights Reserved.