Επιλογες Εκτυπωσης

Κοτόσουπα Με Μανιτάρια, Σέλερι Και Κρέμα Γάλακτος

Μερίδες4 ΜερίδεςΧρόνος Προετοιμασίας15 λεπτάΧρόνος Ψησίματος45 λεπτάΣυνολικός Χρόνος1 ώρα

Κοτόσουπα με μανιτάρια, σέλερι και κρέμα γάλακτος. Μια εύκολη συνταγή χωρίς αυγολέμονο και ιδανική για όταν έχει κρύο έξω και δεν θέλουμε να φάμε την κλασσική κοτόσουπα.

Κοτόσουπα Με Μανιτάρια, Σέλερι Και Κρέμα Γάλακτος

Υλικά:
 1 κρεμμύδι ξερό
 3 κλωναράκια σέλερι
 1 στήθος κοτόπουλο(φιλέτο)
 400 γρ. μανιτάρια(π.χ. portobello)
 ½ κ.γ. θυμάρι ξερό
 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 ¼ κ.γ. δενδρολίβανο
 1 λίτρο νερό
 1 σκελίδα σκόρδο
 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
 4 κ.σ. ελαιόλαδο
 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
 αλάτι
 πιπέρι
Εκτέλεση:
1

Κόβουμε το κοτόπουλο σε κυβάκια και το τσιγαρίζουμε με μια κουταλιά ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά μέσα κομμένα σε κυβάκια και τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν.

2

Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να μαγειρευτεί λίγο το αλεύρι μας. Προσθέτουμε ένα λίτρο χλιαρό νερό,τον ζωμό και τα μπαχαρικά μας και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά.

3

Μόλις τα υλικά μας έχουν μαγειρευτεί και η σούπα δεν έχει πάρα πολλά υγρά ,παίρνουμε με μια κουτάλα ζεστό ζουμί από την κατσαρόλα και το ανακατεύουμε σε ένα μπολ μαζί με την κρέμα γάλακτος. Έπειτα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε να πάει παντού. Βράζουμε για 5 λεπτά ακόμη σε χαμηλή φωτιά.

Αυτό το κάνουμε για να πάρει θερμοκρασία η κρέμα γάλακτος γιατί αν την ρίξουμε κρύα μέσα στο φαγητό θα κόψει.

4

Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ζεστό ψωμάκι ή κρουτόν μέσα στην σούπα.

Διατροφικά Στοιχεία

Μερίδα 1

Μερίδες 4


Ποσότητα Ανά Μερίδα
Θερμίδες 300
% Προσλαμβανόμενη Ποσότητα Αναφοράς*
Συνολικά Λιπαρά 13g20%
Συνολικοί Υδατάνθρακες 18g6%

Σάκχαρα 6g
Πρωτεΐνη 16g32%

* Προσλαμβανόμενη ποσότητα αναφοράς ενός μέσου ενήλικα έχοντας ως βάση δίαιτα 2000 θερμίδων.

Copyright © 2018 - 2020 MariCook.gr. All Rights Reserved.