Επιλογες Εκτυπωσης

Κοτόπουλο με Soy Sauce, Μέλι Και Τζίντζερ

Μερίδες4 ΜερίδεςΧρόνος Προετοιμασίας4 ώρεςΧρόνος Ψησίματος30 λεπτάΣυνολικός Χρόνος4 ώρες 30 λεπτά

Συνταγή για κοτόπουλο με soy sauce, μέλι και τζίντζερ. Μια διαφορετική συνταγή για νόστιμο και ζουμερό κοτόπουλο για εσάς που έχετε βαρεθεί το κλασσικό ψητό κοτόπουλο.

κοτοπουλο με τζιντερ και σογια

Υλικά:
 800 γρ. φιλέτο κοτόπουλο(στήθος ή μπούτι)
 1 κ.γ. μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
 1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ(τριμμένο)
 8 κ.σ. soy sauce
 4 κ.σ. ελαιόλαδο
 3 κ.σ. μέλι
 ½ κ.γ. πάπρικα
 ¼ κ.γ. κουρκουμά
 αλάτι
 πιπέρι
 1 σκελίδα σκόρδο(τριμμένη)
Εκτέλεση:
1

Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο multi να γίνουν σαν μια sauce.

2

Ρίχνουμε το κοτόπουλο και την μαρινάδα μαζί σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον τέσσερις ώρες.Πρέπει να διαλέξουμε ένα μικρό βαθύ μπολ έτσι ώστε η μαρινάδα να σκεπάσει το κοτόπουλο.

3

Μπορούμε να το ψήσουμε στους 180 για μισή ώρα περίπου στον αέρα ή να το ψήσουμε
σε ένα σχαροτήγανο ή μια ψησταριά.Σερβίρουμε με πουρέ,μπασμάτι ή ψητά λαχανικά.
Αν μας περισσέψει κοτόπουλο μπορούμε να το βάλουμε σε μια αραβική πίτα ή σε μια σαλάτα και να το απολαύσουμε για βραδινό.

Διατροφικά Στοιχεία

Μερίδα 1

Μερίδες 0

Copyright © 2018 - 2020 MariCook.gr. All Rights Reserved.