Συνταγή για κοτόπουλο με πιπεριές, μπύρα και γιαούρτι. Μια ελαφριά πρόταση για γεύμα με βάση το κοτόπουλο.

Σε μια επιφάνεια κοπής ,που χρησιμοποιούμε αποκλειστικά για το κοτόπουλο, κόβουμε το κοτόπουλο σε κυβάκια. Σε μια διαφορετική επιφάνεια κοπής κόβουμε όλα τα λαχανικά μας σε κυβάκια.
Σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα κυβάκια κοτόπουλο να πάρουν χρώμα. Έπειτα ρίχνουμε μέσα τις πιπεριές και το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε. Όταν τα λαχανικά μας και το κοτόπουλο έχουν πάρει ένα ωραίο χρώμα ,ρίχνουμε την λιωμένη σκελίδα σκόρδου (την τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό, όχι παραπάνω γιατί δεν θέλουμε να πικρίσει το σκόρδο μας). Σβήνουμε με την μπύρα μας και αφού ρίξουμε και τα μπαχαρικά μας σκεπάζουμε το φαγητό και το αφήνουμε για 20 λεπτά να σιγοβράσει.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το γιαούρτι με την μουστάρδα. Λίγο πριν η μπύρα από το φαγητό μας εξατμιστεί παίρνουμε 3 κουταλιές της σούπας από το ζουμί που υπάρχει στο τηγάνι μας και το ανακατεύουμε με το γιαούρτι και την μουστάρδα. Αυτό το κάνουμε έτσι ώστε το γιαούρτι μας να πλησιάσει την θερμοκρασία του φαγητού μας για να μην κόψει όταν το προσθέσουμε στο τηγάνι . Μόλις προσθέσουμε το μείγμα με το γιαούρτι στο τηγάνι μας ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Το φαγητό μας συνοδεύεται τέλεια με ρύζι μπασμάτι ή κάποιο ζυμαρικό όπως φιογκάκια ή σκιουφιχτά.
Βαθμολογία:
Περιμένω τις εντυπώσεις σου στα σχόλια.
Υλικά
Οδηγίες
Σε μια επιφάνεια κοπής ,που χρησιμοποιούμε αποκλειστικά για το κοτόπουλο, κόβουμε το κοτόπουλο σε κυβάκια. Σε μια διαφορετική επιφάνεια κοπής κόβουμε όλα τα λαχανικά μας σε κυβάκια.
Σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα κυβάκια κοτόπουλο να πάρουν χρώμα. Έπειτα ρίχνουμε μέσα τις πιπεριές και το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε. Όταν τα λαχανικά μας και το κοτόπουλο έχουν πάρει ένα ωραίο χρώμα ,ρίχνουμε την λιωμένη σκελίδα σκόρδου (την τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό, όχι παραπάνω γιατί δεν θέλουμε να πικρίσει το σκόρδο μας). Σβήνουμε με την μπύρα μας και αφού ρίξουμε και τα μπαχαρικά μας σκεπάζουμε το φαγητό και το αφήνουμε για 20 λεπτά να σιγοβράσει.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το γιαούρτι με την μουστάρδα. Λίγο πριν η μπύρα από το φαγητό μας εξατμιστεί παίρνουμε 3 κουταλιές της σούπας από το ζουμί που υπάρχει στο τηγάνι μας και το ανακατεύουμε με το γιαούρτι και την μουστάρδα. Αυτό το κάνουμε έτσι ώστε το γιαούρτι μας να πλησιάσει την θερμοκρασία του φαγητού μας για να μην κόψει όταν το προσθέσουμε στο τηγάνι . Μόλις προσθέσουμε το μείγμα με το γιαούρτι στο τηγάνι μας ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Το φαγητό μας συνοδεύεται τέλεια με ρύζι μπασμάτι ή κάποιο ζυμαρικό όπως φιογκάκια ή σκιουφιχτά.
Αφήστε μια απάντηση