Επιλογες Εκτυπωσης

Κοτόπιτα Κουρού Με Πιπεριά Και Τυριά

Μερίδες1 ΜερίδαΧρόνος Προετοιμασίας10 λεπτάΧρόνος Ψησίματος1 ώρα 10 λεπτάΣυνολικός Χρόνος1 ώρα 20 λεπτά

Μια ωραία συνταγή για κοτόπιτα με πιπεριά Φλωρίνης και τυριά. Μπορείτε να την απολαύσετε σε γιορτινό ή Κυριακάτικο τραπέζι ή ακόμα και ως κυρίως πιάτο συνοδευμένο από μια σαλάτα. Είναι ιδανική για το γεύμα με το ταπεράκι στο γραφείο ή κολατσιό για το παιδί στο σχολείο.

Κοτόπιτα Κουρού Με Πιπεριά Και Τυριά Συνταγή

Υλικά Για Την Γέμιση
 500 γρ. Φιλέτο Στήθος Κοτόπουλο Βρασμένο
 1 τεμ. Κρεμμύδι
 1 τεμ. Πιπεριά Φλωρίνης
 1 τεμ. Αυγό
 300 γρ. Κρέμα Γάλακτος
 100 γρ. Ανθότυρο
 150 γρ. Τυρί Φέτα
 200 γρ. Κίτρινο Τυρί (Γραβιέρα, Regato)
 ½ κ.γ. Πάπρικα Καπνιστή
 ½ κ.γ. Ρίγανη
 ½ κ.γ. Μείγμα Για Κοτόπουλο
 1 κ.σ. Μουστάρδα (Προαιρετικά)
 3 Φέτες Μπέικον
 Αλάτι
 Πιπέρι
Υλικά Για Την Ζύμη
 500 γρ. Φαρίνα
 150 γρ. Ελαιόλαδο
 200 γρ. Γιαούρτι Στραγγιστό
 1 τεμ. Αυγό
 1 πρέζα Αλάτι
Εκτέλεση
Για Την Ζύμη
1

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι,το ελαιόλαδο,το αλάτι και το αυγό και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε την φαρίνα και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.

2

Σε μια επιφάνεια ανοίγουμε την μισή ζύμη ώστε να καλύψει το κάτω μέρος του ταψιού μας. Ανάβουμε τον φούρνο μας στον αέρα στους 170 βαθμούς να προθερμανθεί.

Για Την Γέμιση
3

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το στήθος κοτόπουλου να βράσει για 25 λεπτά.

4

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά Φλωρίνης και το μπέικον και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν.

5

Μόλις το κοτόπουλο βράσει και το ξεψαχνίσουμε το μεταφέρουμε σε ένα μπολ μαζί με όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε.

6

Στο ταψί που έχουμε ανοίξει την ζύμη, στρώνουμε ομοιόμορφα την γέμιση. Ανοίγουμε από πάνω την υπόλοιπη ζύμη ώστε να σκεπάσει όλη την γέμιση και ψήνουμε για περίπου
40 λεπτά με 45 λεπτά.

Copyright © 2018 - 2020 MariCook.gr. All Rights Reserved.