Επιλογες Εκτυπωσης

Κολοκυθοκεφτέδες Φούρνου Με Φέτα & Βρώμη

Μερίδες12 ΜερίδεςΧρόνος Προετοιμασίας30 λεπτάΧρόνος Ψησίματος30 λεπτάΣυνολικός Χρόνος1 ώρα

Συνταγή για κολοκυθοκεφτέδες φούρνου με φέτα και βρώμη. Μια συνταγή για θρεπτικούς και νόστιμους κολοκυθοκεφτέδες.

Κολοκυθοκεφτέδες Φούρνου Με Φέτα & Βρώμη

Υλικά:
 8 μέτρια κολοκύθια
 1 ξερό κρεμμύδι
 1 καρότο τριμμένο(προαιρετικά)
 1 μεγάλο αυγό
 200 γρ. φέτα
 4 κ.σ. ελαιόλαδο
 120 γρ. βρώμη
 50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
 3 κ.σ. αλεύρι
 1 κ.γ. δυόσμο ξερό
 ½ κ.γ. ρίγανη
 ½ κ.γ. κουρκουμά
 ¼ κ.γ. πιπέρι
 αλάτι
Εκτέλεση:
1

Τρίβουμε τα κολοκύθια στον τρίφτη,τους ρίχνουμε λίγο αλάτι και τα αφήνουμε για 10 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους.

2

Έπειτα στύβουμε καλά με τα χέρια μας τα κολοκύθια να φύγουν τα υγρά τους και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το αλεσμένο κρεμμύδι,το αύγο,την φέτα,το τριμμένο καρότο,το ελαιόλαδο ,τα μπαχαρικά,την βρώμη,την φρυγανιά και το αλεύρι.

3

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 στον αέρα. Σε ένα ταψί στρώνουμε μια λαδόκολλα ή εναλλακτικά το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο,πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.

4

Συνοδεύονται ιδανικά με γιαούρτι.Μπορούμε επίσης να κάνουμε ένα ελαφρύ χορτοφαγικό σουβλάκι με ντομάτα και κρεμμύδι.

Διατροφικά Στοιχεία

Μερίδα 1

Μερίδες 12

Copyright © 2018 - 2020 MariCook.gr. All Rights Reserved.