Συνταγή για κολοκυθοκεφτέδες φούρνου με φέτα και βρώμη. Μια συνταγή για θρεπτικούς και νόστιμους κολοκυθοκεφτέδες.

Τρίβουμε τα κολοκύθια στον τρίφτη,τους ρίχνουμε λίγο αλάτι και τα αφήνουμε για 10 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους.
Έπειτα στύβουμε καλά με τα χέρια μας τα κολοκύθια να φύγουν τα υγρά τους και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το αλεσμένο κρεμμύδι,το αύγο,την φέτα,το τριμμένο καρότο,το ελαιόλαδο ,τα μπαχαρικά,την βρώμη,την φρυγανιά και το αλεύρι.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 στον αέρα. Σε ένα ταψί στρώνουμε μια λαδόκολλα ή εναλλακτικά το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο,πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.
Συνοδεύονται ιδανικά με γιαούρτι.Μπορούμε επίσης να κάνουμε ένα ελαφρύ χορτοφαγικό σουβλάκι με ντομάτα και κρεμμύδι.
Βαθμολογία:
Περιμένω τις εντυπώσεις σου στα σχόλια.
Υλικά
Οδηγίες
Τρίβουμε τα κολοκύθια στον τρίφτη,τους ρίχνουμε λίγο αλάτι και τα αφήνουμε για 10 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους.
Έπειτα στύβουμε καλά με τα χέρια μας τα κολοκύθια να φύγουν τα υγρά τους και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το αλεσμένο κρεμμύδι,το αύγο,την φέτα,το τριμμένο καρότο,το ελαιόλαδο ,τα μπαχαρικά,την βρώμη,την φρυγανιά και το αλεύρι.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 στον αέρα. Σε ένα ταψί στρώνουμε μια λαδόκολλα ή εναλλακτικά το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο,πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.
Συνοδεύονται ιδανικά με γιαούρτι.Μπορούμε επίσης να κάνουμε ένα ελαφρύ χορτοφαγικό σουβλάκι με ντομάτα και κρεμμύδι.
Αφήστε μια απάντηση