Επιλογες Εκτυπωσης

Γαύρος Ριγανάτος Με Μουστάρδα

Μερίδες2 ΜερίδεςΧρόνος Προετοιμασίας5 λεπτάΧρόνος Ψησίματος15 λεπτάΣυνολικός Χρόνος20 λεπτά

Συνταγή για γαύρο ριγανάτο με μουστάρδα. Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για όσους προσέχουν την διατροφή τους ή δεν προτιμούν τα τηγανητά ψάρια.

Γαύρος Ριγανάτος Με Μουστάρδα

Υλικά:
 600 γρ. φρέσκο γαύρο
 3 κ.σ. ελαιόλαδο
 4 κ.σ. μουστάρδα
 50 ml νερό
 1 λεμόνι(τον χυμό του)
 1 κ.γ. ρίγανη
 αλάτι
 πιπέρι
Εκτέλεση:
1

Ανακατεύουμε την μουστάρδα,το ελαιόλαδο,τον χυμό λεμονιού και το νερό μέχρι να γίνουν σαν μια sauce.

2

Σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τον γαύρο και την sauce. Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε την ρίγανη,το χαμηλώνουμε και το σκεπάζουμε με ένα καπάκι. Το αφήνουμε να σιγοβράσει για δέκα λεπτά περίπου.

3

Όταν ο γαύρος μας είναι έτοιμος ανοίγουμε το καπάκι,αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει για άλλα πέντε λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά και να μείνει στο τηγάνι ο γαύρος μας με μια σαλτσούλα.

Διατροφικά Στοιχεία

Μερίδα 1

Μερίδες 2

Copyright © 2018 - 2020 MariCook.gr. All Rights Reserved.