Επιλογες Εκτυπωσης

Γαύρος Φιλέτο Φούρνου σαν Τηγανητός

Μερίδες2 ΜερίδεςΧρόνος Προετοιμασίας30 λεπτάΧρόνος Ψησίματος30 λεπτάΣυνολικός Χρόνος1 ώρα

Γαύρος στο φούρνο, σαν να τον έχεις τηγανίσει. Είναι ένας καλός τρόπος να πείσετε τα παιδιά να φάνε ψάρια. Ιδανική συνταγή για όσους κάνουν διατροφή.

Γαύρος Φιλέτο Φούρνου σαν Τηγανητός

Υλικά:
 600 γρ. γαύρος
 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 ελαιόλαδο
 αλάτι
 ρίγανη
Εκτέλεση:
1

Καθαρίζουμε τον γαύρο από το κεφάλι και τα εντόσθια ή ζητάμε από τον ψαρά μας να μας τον καθαρίσει.

2

Έπειτα παίρνουμε ένα ένα κομμάτι γαύρου και προσπαθούμε να τον ανοίξουμε με τα δάχτυλά μας για να φτάσουμε το κόκκαλο.

3

Τραβάμε το κόκκαλο σιγά σιγά μεχρι να ξεκολλήσει τελείως απο την σάρκα.

4

Αφού επαναλάβουμε την διαδικασία για όλα τα κομμάτια γαύρου τα ρίχνουμε σε ένα σουρωτήρι και τα ξεπλένουμε καλά.Τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.

5

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 στον αέρα.Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι.Βουτάμε τον γαύρο μέσα και φροντίζουμε να αλευρωθεί καλά και από τις δυο πλευρές.

6

Σε ένα μεγάλο ταψί στρώνουμε μια λαδόκολλα και της ρίχνουμε λίγο λαδάκι να πάει παντού.Παίρνουμε τον γαύρο και τον στρώνουμε στο ταψί και ψήνουμε για 15 λεπτά .
Βγάζουμε το ταψί και γυρνάμε τον γαύρο από την άλλη πλευρά του ρίχνουμε λίγο λαδάκι και τον ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά.

7

Σερβίρουμε με ρίγανη και λεμόνι.

Διατροφικά Στοιχεία

Μερίδα 1

Μερίδες 2

Copyright © 2018 - 2020 MariCook.gr. All Rights Reserved.