Φακές συνταγή παραδοσιακή και εύκολη με προσθήκη φαγόπυρου για περισσότερο όφελος στην υγεία μας.

Απλώνουμε τις φακές σε μια καθαρή επιφάνεια ή σε ένα πιάτο και κοιτάμε μήπως υπάρχει καμιά πετρούλα ή κανένα σκουπιδάκι και το αφαιρούμε. Ρίχνουμε τις φακές σε ένα σουρωτήρι και τις ξεπλένουμε καλά.
Τις ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι με λίγο νερό και τις αφήνουμε να πάρουν μια βράση .Μετά τις σουρώνουμε και τις ξεπλένουμε καλά. Βράζουμε ένα λίτρο νερό το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τις φακές,το αλεσμένο κρεμμύδι ,την σκελίδα σκόρδο (αφού το έχουμε ξεφλουδίσει), τα καρότα κομμένα σε ροδέλες, το ξεφλουδισμένο τζίντζερ και τα δαφνόφυλλα. Μόλις αρχίσει να βράζει το φαγητό μας το σκεπάζουμε, το χαμηλώνουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει για μια ώρα.
Αφού περάσει μια ώρα και οι φακές μας έχουν μαλακώσει προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας,το φαγόπυρο (αφού το έχουμε ξεπλύνει πρώτα) και το ελαιόλαδο. Πάντα στον βραστήρα μας έχουμε νερό βρασμένο μήπως πήξει πολύ το φαγητό μας και χρειαστεί να συμπληρώσουμε . Αφήνουμε να βράσει για άλλο ένα μισάωρο μέχρι να χυλώσει.
Τέλος προσθέτουμε αλάτι ,πιπέρι και ότι άλλο μπαχαρικό θέλουμε (π.χ. πάπρικα, κουρκουμά ,ρίγανη). Προαιρετικά προσθέτουμε λίγο ξύδι ή ακόμη καλύτερα λεμόνι.
Βαθμολογία:
Περιμένω τις εντυπώσεις σου στα σχόλια.
Υλικά
Οδηγίες
Απλώνουμε τις φακές σε μια καθαρή επιφάνεια ή σε ένα πιάτο και κοιτάμε μήπως υπάρχει καμιά πετρούλα ή κανένα σκουπιδάκι και το αφαιρούμε. Ρίχνουμε τις φακές σε ένα σουρωτήρι και τις ξεπλένουμε καλά.
Τις ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι με λίγο νερό και τις αφήνουμε να πάρουν μια βράση .Μετά τις σουρώνουμε και τις ξεπλένουμε καλά. Βράζουμε ένα λίτρο νερό το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τις φακές,το αλεσμένο κρεμμύδι ,την σκελίδα σκόρδο (αφού το έχουμε ξεφλουδίσει), τα καρότα κομμένα σε ροδέλες, το ξεφλουδισμένο τζίντζερ και τα δαφνόφυλλα. Μόλις αρχίσει να βράζει το φαγητό μας το σκεπάζουμε, το χαμηλώνουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει για μια ώρα.
Αφού περάσει μια ώρα και οι φακές μας έχουν μαλακώσει προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας,το φαγόπυρο (αφού το έχουμε ξεπλύνει πρώτα) και το ελαιόλαδο. Πάντα στον βραστήρα μας έχουμε νερό βρασμένο μήπως πήξει πολύ το φαγητό μας και χρειαστεί να συμπληρώσουμε . Αφήνουμε να βράσει για άλλο ένα μισάωρο μέχρι να χυλώσει.
Τέλος προσθέτουμε αλάτι ,πιπέρι και ότι άλλο μπαχαρικό θέλουμε (π.χ. πάπρικα, κουρκουμά ,ρίγανη). Προαιρετικά προσθέτουμε λίγο ξύδι ή ακόμη καλύτερα λεμόνι.
Αφήστε μια απάντηση