Συνταγή για εύκολο τιραμισού χωρίς αυγά.

Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ την φυτική κρέμα και την άχνη ζαχαρη και τα χτυπάμε καλά για 10 λεπτά μέχρι να γίνει σαν σαντιγί.
Σε ένα καθαρό μπολ χτυπάμε με το μίξερ το μασκαρπόνε μέχρι να γίνει αφράτο. Παίρνουμε το μασκαρπόνε και το ανακατεύουμε με μια σπάτουλα με την φυτική κρέμα.
Σε ένα μπολ διαλύουμε τον καφέ με το χλιαρό νερό και το κονιάκ. Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο μείγμα και τα στρώνουμε σε ένα ορθογώνιο πυρέξ ή ταψί μήκους 36 εκατοστών. Απο πάνω ρίχνουμε την μισή κρέμα και την στρώνουμε ομοιόμορφα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με την δεύτερη συσκευασία σαβαγιάρ.
Ρίχνουμε απο πάνω την υπόλοιπη κρέμα και στολίζουμε με κακάο ή τριμμένη κουβερτούρα.
ΠΡΟΣΟΧΗ
Βουτάμε γρήγορα το κάθε σαβαγιάρ στο μείγμα του καφε.
Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
🛈 Tip – Μικρά μυστικά
Βαθμολογία:
Περιμένω τις εντυπώσεις σου στα σχόλια.
Υλικά
Οδηγίες
Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ την φυτική κρέμα και την άχνη ζαχαρη και τα χτυπάμε καλά για 10 λεπτά μέχρι να γίνει σαν σαντιγί.
Σε ένα καθαρό μπολ χτυπάμε με το μίξερ το μασκαρπόνε μέχρι να γίνει αφράτο. Παίρνουμε το μασκαρπόνε και το ανακατεύουμε με μια σπάτουλα με την φυτική κρέμα.
Σε ένα μπολ διαλύουμε τον καφέ με το χλιαρό νερό και το κονιάκ. Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο μείγμα και τα στρώνουμε σε ένα ορθογώνιο πυρέξ ή ταψί μήκους 36 εκατοστών. Απο πάνω ρίχνουμε την μισή κρέμα και την στρώνουμε ομοιόμορφα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με την δεύτερη συσκευασία σαβαγιάρ.
Ρίχνουμε απο πάνω την υπόλοιπη κρέμα και στολίζουμε με κακάο ή τριμμένη κουβερτούρα.
ΠΡΟΣΟΧΗ
Βουτάμε γρήγορα το κάθε σαβαγιάρ στο μείγμα του καφε.
Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Αφήστε μια απάντηση