Επιλογες Εκτυπωσης

Εύκολη Και Αφράτη Βασιλόπιτα

Μερίδες1 ΜερίδαΧρόνος Προετοιμασίας30 λεπτάΧρόνος Ψησίματος1 ώραΣυνολικός Χρόνος1 ώρα 30 λεπτά

Εύκολη και αφράτη βασιλόπιτα.

ευκολη και αφρατη βασιλοπιτα

 250 γρ. Καλό Βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
 3 Μεγάλα αυγά (θερμοκρασία δωματίου)
 440 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
 230 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
 500 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
 1 Μεγάλο πορτοκάλι (Ξύσμα και χυμό)
 1 Βανίλια
 4 Δάκρυα μαστίχα (κοπανισμένα)
 1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
 1 κ.σ. Μαχλέπι
 ¼ κ.γ. Μπέικιν
 Ζάχαρη άχνη για την διακόσμηση
1

Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο και το χτυπάμε για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέτουμε την ζάχαρη και χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε για άλλα 5 λεπτά.

2

Προθερμαινουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα.

3

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα μπαχαρικά, την βανίλια το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Σταδιακά ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν ανακατεύουμε.

4

Σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι διαμέτρου 28 εκατοστά ρίχνουμε το μείγμα μας και κρύβουμε το φλουρί μας.
Ψήνουμε για 50 λεπτά και βγάζουμε την πίττα για να ελέγξουμε αν έχει ψηθεί. Βυθίζουμε την λαμα ενος μαχαιριού στο κέντρο της πίτας, αν βγει καθαρή είναι έτοιμη αλλιώς συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 5 λεπτά.

5

Μόλις η βασιλόπιτα κρυώσει, διακοσμούμε με άχνη ζάχαρη.

Copyright © 2018 - 2020 MariCook.gr. All Rights Reserved.