Επιλογες Εκτυπωσης

Cheesecake Με Γιαούρτι – Ελαφρύ

Μερίδες10 ΜερίδεςΧρόνος Προετοιμασίας30 λεπτάΣυνολικός Χρόνος30 λεπτά

Cheesecake με γιαούρτι χωρίς ψήσιμο. Μια ελαφριά εκδοχή του κλασσικού cheesecake.

Cheesecake Με Γιαούρτι - Ελαφρύ

Υλικά για την κρέμα :
 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (μπορείτε να βάλετε και 2% λιπαρά)
 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
 1 σφηνάκι χυμό λεμονιού
 ξύσμα από ένα λεμόνι
Υλικά για την βάση :
 125 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
 1 ½ πακέτο μπισκότα τύπου digestive
Εκτέλεση:
1

Σε ένα μπρίκι λιώνουμε την μαργαρίνη σε χαμηλή φωτιά. Έπειτα βαζουμε λίγα λίγα τα μπισκότα στο multi μέχρι να γίνουν σκόνη. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μπισκότα με την λιωμένη μαργαρίνη μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Στρώνουμε αυτό το μίγμα σε ένα μεσαίο πυρεξ και το πατάμε με το χέρι μας να ισιώσει μέχρι να γίνει σαν μια βάση, βάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο.

2

Χτυπάμε σε ένα μπολ για 3 - 4 λεπτά όλα τα υλικά για την κρέμα με την βοήθεια ενός μιξερ. (Μέχρι να ενωθεί καλά το ζαχαρούχο με το γιαούρτι.) Είναι πολύ βασικό η κρέμα μας να χτυπηθεί καλά μέχρι να πήξει, έπειτα την τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες.

3

Το μυστικό για ένα ωραίο cheesecake είναι να αφήσουμε την βάση και την κρέμα χώρια να παγώσουν στο ψυγείο για αρκετές ώρες, μπορούμε να το κάνουμε και απο την προηγούμενη μέρα.

4

Αφού παγώσουν ρίχνουμε την κρέμα πάνω από την βάση και την στρώνουμε με ένα κουτάλι να πάει παντού. Μπορούμε να σερβίρουμε με γλυκό φράουλα, βύσσινο ή ό,τι άλλο μας αρέσει.

Διατροφικά Στοιχεία

Μερίδα 1

Μερίδες 10

Copyright © 2018 - 2020 MariCook.gr. All Rights Reserved.