Επιλογες Εκτυπωσης

Banoffee Με Ζαχαρούχο

Μερίδες10 ΜερίδεςΧρόνος Προετοιμασίας10 λεπτάΧρόνος Ψησίματος15 λεπτάΣυνολικός Χρόνος25 λεπτά

Banoffee (μπανοφι) με ζαχαρούχο γρήγορο και εύκολο. Μια συνταγή με λίγα υλικά ιδανική για τους λάτρεις των γλυκών.

Banoffee Με Ζαχαρούχο

Υλικά
 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
 100 γρ. σοκολάτα τις επιλογής σας
 1 μεγάλη ώριμη μπανάνα
 150 ml πλήρης κρέμα γάλακτος ή φυτική κρέμα ζαχαροπλαστικής
 1 κ.σ. άχνη ζάχαρη
Υλικά για την βάση
 1 ½ πακέτο μπισκότα τύπου digestive
 120 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
Εκτέλεση
1

Σε ένα μπρίκι λιώνουμε την μαργαρίνη. Τρίβουμε στο multi τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την μαργαρίνη με τα μπισκότα και έπειτα τα στρώνουμε σαν μια βάση σε ένα μικρό πυρέξ ή ταψάκι. Με το χέρι μας, πατάμε το μείγμα ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα παντού. Βάζουμε το σκεύος στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.

2

Μπορούμε να αγοράσουμε ζαχαρούχο γάλα σε μορφή καραμέλας έτοιμο από το super market για να γλιτώσουμε χρόνο. Σε περίπτωση που δεν το βρούμε παίρνουμε το ζαχαρούχο γάλα (όπως είναι κλειστό) και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με τόσο νερό ώστε να το σκεπάζει και το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για τουλάχιστον 180 λεπτά. Περιμένουμε να κρυώσει το ζαχαρούχο και μετά το χρησιμοποιούμε.

3

Βγάζουμε το σκεύος με την βάση από μπισκότο από το ψυγείο και απλώνουμε ροδέλες μπανάνας. Έπειτα ρίχνουμε από πάνω την καραμέλα και την απλώνουμε να πάει παντού. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη καλά μέχρι να γίνει σαντιγί και την απλώνουμε πάνω από την καραμέλα.

Τέλος πασπαλίζουμε το γλυκό με την τριμμένη σοκολάτα της επιλογής μας.

Διατροφικά Στοιχεία

Μερίδα 1

Μερίδες 0


Ποσότητα Ανά Μερίδα
Θερμίδες 480
% Προσλαμβανόμενη Ποσότητα Αναφοράς*
Συνολικά Λιπαρά 18g28%
Συνολικοί Υδατάνθρακες 56g19%

Σάκχαρα 8g
Πρωτεΐνη 6g12%

* Προσλαμβανόμενη ποσότητα αναφοράς ενός μέσου ενήλικα έχοντας ως βάση δίαιτα 2000 θερμίδων.

Copyright © 2018 - 2020 MariCook.gr. All Rights Reserved.