Επιλογες Εκτυπωσης

Αρακάς Λαδερός

Μερίδες4 ΜερίδεςΧρόνος Προετοιμασίας20 λεπτάΧρόνος Ψησίματος1 ώραΣυνολικός Χρόνος1 ώρα 20 λεπτά

Αρακάς λαδερός, μια συνταγή για ένα παραδοσιακό φαγητό της μεσογειακής διατροφής με λίγες θερμίδες και μεγάλη θρεπτική αξία.

Αρακάς Λαδερός

Υλικά:
 750 γρ. αρακά
 1 ξερό κρεμμύδι
 3 καρότα
 6 αγκινάρες(προαιρετικά)
 4 μεσαίες πατάτες
 1 κούπα χυμό ντομάτας
 ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
 7 κ.σ. ελαιόλαδο
 αλάτι
 πιπέρι
Εκτέλεση:
1

Προσθέτουμε σε μια κατσαρόλα τον αρακά (αν βρούμε φρέσκο ακόμα καλύτερα), τα καρότα και τις πατάτες κομμένες σε ροδέλες. Το αλεσμένο κρεμμύδι και νερό μέχρι να σκεπαστεί ο αρακάς.

Προσοχή, δεν το παρακάνουμε με το νερό διότι τα λαχανικά θα βγάλουν το νερό τους. Μόλις αρχίσει το φαγητό να πάρει μια βράση το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά.

2

Μετά το 40 λεπτο προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τον χυμό ντομάτας.

3

Μόλις ο αρακάς είναι έτοιμος αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από την φωτιά.Σερβίρουμε με φέτα και ψωμί.

Διατροφικά Στοιχεία

Μερίδα 1

Μερίδες 4


Ποσότητα Ανά Μερίδα
Θερμίδες 370
% Προσλαμβανόμενη Ποσότητα Αναφοράς*
Συνολικά Λιπαρά 20g31%
Συνολικοί Υδατάνθρακες 42g15%

Σάκχαρα 5g
Πρωτεΐνη 9g18%

* Προσλαμβανόμενη ποσότητα αναφοράς ενός μέσου ενήλικα έχοντας ως βάση δίαιτα 2000 θερμίδων.

Copyright © 2018 - 2020 MariCook.gr. All Rights Reserved.